Su tuketimnin onemi her defasında vurgulanır. Ancak bu kadar onemli olduğunu gebelikte anladım. Normalde de su tuketirdim ama gebe kaldıktan sonra gunde 3 litreye yakın icmeye başladım. Bir kac gun unuttum yorgunluk coktu uzerime. Şimdi su icmeyi hatırlatan program kurdum ve yorgunluğum uyku halim buyuk oranda azaldı. Gebelikte su tuketimiyle ilgili haftahaftahamilelik sitesinden alıntı yaptığım makaleyi okumanız icin aşağıya bırakıyorum. İnşallah bana dua edersiniz

Gebelikte suyun onemi
Hamilelikte yeterli sıvının alımı yaşamsal faaliyetlerin devam etmesi vucut fonksiyonlarının yerine getirilmesi , vucut ısısının ayarlanması ve ozellikle eklemler , cilt ve sindirim sistemi acısından cok onemlidir.Bilindiği uzere insan vucudunun %60-70′ i sudur.
Gebelik doneminde anne adaylarının vucudu toplam olarak 6,5 litre fazladan su tutar.Bu suyun bir kısmı bebeğin su kesesi , bebeğin eşi dediğimiz plesanta da depolanır.Kalan kısmı ise annenin rahmi , eklemleri ve kanında depolanır .
Annenin ağırlığı ve toplamda alınan kilolar bebeğin kilosundan cok onemlidir.Yapılan araştırmalar alınan su miktarının bebeğin ağırlığını direk olarak etkilediği gorulmuştur.
Gebelik doneminde kac bardak su tuketilmelidir ?
Hamile olmayan bir bayan gunluk 2,5 lt su tuketmelidir.Gebelikte ise bu miktara 300 ml daha su tuketilmesi gerekmektedir.Bunun yanında ozellikle aktif egzersiz yapan gebeler, yazın gebeliklerini gecirenler bir iki bardak daha ekstradan su tuketmelidirler. Bu tuketilen su miktarı 8-10 bardak suya denk gelir.
Gebelikte ornek su tuketimi nasıl olabilir ?
Anne adayları su tuketimini sabah, oğle ve akşam her yemekte birer bardak ayarlayabilir.Bunun dışında oğun aralarında ikişer bardak su alınabilir.Son olarak gece yatmadan once bir bardak su tuketilebilir.
Su icmeyi unutan anne adayları 1,5 litrelik suyu evin oturma odası, yatak odası, mutfak gibi uygun yerlerine koyup aklına geldikce su tuketebilirler.
Su ihtiyacı sadece su ile karşılanmaz .Ekstradan diğer yiyip, ictiğimiz besinler ve sulu gıdalardan bu su tuketimine yardımcı olurlar.
Gebelikte bol su tuketiminin faydaları:
► Rahim kasılmalarını engeller, erken doğumu onler
► İdrar yolu enfeksiyonu olmasını engeller
►Cildin daha parlak ve sağlıklı gorunmesini sağlar
►Kabızlığı ve hemoroidleri onler
►Anne karnındaki bebeğin suyunun azalmasını onler
►Ozellikle sıcak yaz aylarında rahat ve serin kalmanızı sağlar
►Bulantı, mide yanması gibi şikayetleri azaltır
►Bol su icmek vucuttaki şişlikleri (odemi) arttırmaz tersine azaltır. Bu nedenle şişliklerim var diye su icmekten kacınmamak gerekir