Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını acıkladı. Sosyal yardımlara 'Cocuk destek bileşeni' ismiyle yeni bir program dahil edildi. Aile destek programı ile doğalgaz desteklerinde odeme miktarı da arttı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Turkiye Aile Destek Programı ’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi icin mevcut butcemiz 15 milyar TL ’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL ’ye yukseltiyoruz” dedi.
Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acıklanan yeni sosyal yardım paketinin detaylarını paylaştı.
Turkiye Aile Desteğinden yararlanan haneleri Elektrik Tuketim Desteğinden de yararlandıracaklarının bilgisini veren Bakan Yanık, “Programa başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tuketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanmasına dair tum calışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda 1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı elektrik tuketim desteği (108 TL), 3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı elektrik tuketim desteği (144 TL), 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı elektrik tuketim desteği (180 TL) ve 5 ve uzeri nufusa sahip hanelere 150 kw karşılığı elektrik tuketim desteği (216 TL) sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
DOĞAL GAZ TUKETİM DESTEĞİ ’NDE DE TUTAR ARTIRILDI
Bu kapsamda Doğal gaz Tuketim Desteği ’nde 3 milyar TL ’lik bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Yanık, “2022 yılı kış donemi icin destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza yonelik yıllık 415 TL ile 1.150 TL arasında ilden ile değişkenlik gosteren yardım tutarımızı 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde artırdık” dedi.
2022 yılı kış donemi icin soz konusu destek programına yonelik başvuruları Eylul ayının ilk haftası itibariyle e-devlet uzerinden yeniden almaya başladıklarını hatırlatan Bakan Yanık, yeni başvuru doneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tum sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlarımıza da doğalgaz desteklerinden faydalanma imkanı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Yanık, Turkiye Aile Destek Programından faydalanmak isteyen vatandaşların, e-Devlet uzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvurularını yapabildiğini hatırlatarak yeni tutarların da Kasım ayı odemelerine yansıtılacağını vurguladı.
“COCUK DESTEK BİLEŞENİ” HAYATA GECİRİLİYOR
Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki cocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını kaydederek, “Cocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan cocuk sayısına gore hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 cocuklu hanelere 350 TL, 3 cocuklu hanelere 450 TL, 4 cocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla cocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını acıkladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını acıkladı