arkadaşlar konuyu nerde acacağımı bilemediğim icin burdan actım, 19 aylık bir oğlum var, 9 aylıkken konjenital katarakt (doğuştan katarakt) teşhisi koydular tek sağ gozunden ameliyat oldu yavrum, şuan lens kullanıyoruz ve gunde 3-4 saat kapama tedavisi yapıyoruz, bu sureclerden gecen arkadaşların yorum ve tavsiyelerine ihtiyacım var, kapamayı ilk başlarda cok yapamıyorduk surekli acmak istiyordu, acıyordu filan, sonra mecburen eline eldiven takarak kapatıyoruz yoksa başka turlu başa cıkamadık, 3-4 aydır boyle yapıyoruz, yavaş yavaş eldivenlerini cıkartmaya başladım, o da artık alıştı kuzum ne yapsın,
2.ameliyatı ne zaman olmak gerekiyor, 9 yaşına kadar kapama tedavisi devam edecek, biraz zor bir surec,
lens kullanan var mı, ben uyurken takıp cıkartıyorum, uyanıkken elletmiyor cunku

hep boyle zor mu olacak dersiniz, yoksa zamanla buyukce kolaylaşıyor mu, kapama gozluğu cıkmış ondan kullanan var mı,
son olarak bu hastalığın neden olduğunu bilen var mı, hamilelikte kullanılan ilaclardan da olabiliyormuş galiba ve hamilelikte detyalı ultrasonda goruluyormuş katarakt olup olmayacağı, keşke iyi bir yer yaptırsaydık da, doğar doğmaz ameliyat olsaydı yavrum goz tembelliği oluyormuş gec kaldıkca inşallah gec kalmamışızdır.
teşekkurler şimdiden