Merhaba, sol taraftaki Shorts kısmını kaldırmayı gostereceğim.
Ben bu işlemi uBlock Origin uzerinden yapacağım. Kendisi reklam engelleyicidir. Ben de birisinin onerisinden kullanmaya başladım.
Surprizbozan: Google Chrome
uBlock Origin Sonunda, etkili bir engelleyici. İşlemciyi ve belleği yormaz.
chrome.google.com

Surprizbozan: Microsoft Edge Microsoft Edge Addons Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
microsoftedge.microsoft.com

Surprizbozan: Firefox
uBlock Origin - Bu 🦊 Firefox (tr) uzantısını yukle Firefox icin uBlock Origin eklentisini indir. Finally, an efficient wide-spectrum content blocker. Easy on CPU and memory.
addons.mozilla.org

Surprizbozan: Opera
uBlock Origin Sonunda, etkili bir engelleyici. İşlemciyi ve belleği yormaz.
addons.opera.com

Eklentiyi kurduktan sonra eklentinin ayarlarına girin. Boyle bir ekran karşınıza gelecek. Filtrelerim kısmına girin.

Filtrelerim kısmına www.youtube.com##ytd-guide-entry-renderer.ytd-guide-section-renderer.style-scope:nth-of-type(3) kodunu yapıştırın.
Değişiklikleri uygula diyip cıkın. Reklam engelleyiciyi kullanmak istemiyorsanız Filtre Listeleri kısmında Filtrelerim dışında butun tikli olanları kapatın. Shorts kısmını kapatmak ne işe yarayacak diye sorarsanız bir işe yaramaz fakat ben boyle olmasını seviyorum. Shorts kısmını kullanmıyorum. Aboneliklerin 3. sırada olmasına alıştığımdan yanlışlıkla hep Shorts'a giriyorum. Bu yuzden kaldırmak istedim. Ayrıca olabildiğince kısa tuttum. Anlamadığınız kısım varsa yardım ederim.