Arkadaşlar, gecen hafta icerisinde 11 hafta 4 gunlukken ikili tarama testi yaptırdım. Ertesi gun sonuclar cıktı. Doktorum herseyin normal olduğunu soyledi, fakat tavırları ve sonucu eline almasıyla birlikte yuz ifadesinin birden değişmesi icimde şuphe uyandırdı ve başka bir hastaneye gidip sonucumu gosterdim. Doktor down sendromu riskimin yuksek olduğunu, bunun icin 3'lu tarama testine kadar beklememi ve gerekirse amniyosentez icin o zamana kadar karar vermemi soyledi. bebeğin kromozom sayısının 47 olduğunu, zeka ozurlu doğabileceği riskinin cok yuksek olduğunu soyledi.Ustelik o hastanenin ultrosonunda birde gebelik kesesinin arkasında kanama goruldu ve bu riski daha da buyyutu. 1 haftadır gozume uyku girmiyor. Moralim cok bozuk. Başka bir hastaneye daha gittim, uzman doktor bana diger doktorun soylediklerini kafamdan silmemi, herşeyin normal olduğunu, bebeğin gelişiminde normal olduğunu, uclu tarama testinin ikili teste gore daha sağlıklı ve kesin sonuc verdiğini soyledi. Bu biraz kafamı rahatlattı fakat yinede icimde şuphe var ve cok korkuyorum.
İKİLİ TARAMA TESTİ SONUCLARIM SOYLE:
KOMBINE RISK : 1:853 (Cut off değerinin altında)
İKİLİ TEST: 1:250 ( Cut Off değerinin altında)
YAŞ RISKI: 1:978
TRISOMY 18 + NT: 1:9966 ( Cut off değerinin altında)
senağlama