Arkadaşlar bir yakınımın başına gelen olay hakkında bilgilendireyim diye boyle konu acıyorum. Bildiğiniz gibi WhatsApp'da whatsap web diye bir secenek var benim acımdan cok kullanışlı cunku PC'den kalkıp tekrar telefona bakmak zorunda kalmıyorum QR kodunu taratıyorum ve PC'den WhatsApp'a rahatlıkla girebiliyorum. Cevremizde telefon konusunda fazla bilgisi olmayan bircok insan var tabii bilen kişinin başına da gelebilir ancak bunu bilmeyen biri dikkat de etmez ise başkaları WhatsApp hesabına rahatlıkla erişebilir. Erişen kişi artık mesajlarınızı gorebileceği ve mesaj da yazabileceği icin yakınlarınızdan borc para isteyebilir. Konu başında bahsettiğim bu olay yakınımın başına da geldi. Yakınımın arkadaşı ondan az da olsa borc para istiyor ve IBAN ile attırıyor (bundan emin değilim bir şekilde alıyor parayı) sonra farkına varıyorlar ki dolandırıcılık olduğunu o yuzden ara ara WhatsApp uygulamasından WhatsApp web kontrolu yapın başkaları sizin adınıza şaka amaclı da olsa başkalarına mesaj atmasın, dolandırılmasın.
Bu da nasıl kontrol edebileceğimize dair bir link.
Whatsapp web kontrol