Ekonomik kriz hepimizi 12′ den vurdu. Artık alışveriş merkezlerine bile pek uğramıyorum. Bu ekonomik krizden bircok sektor etkilendi ama corap sektorunde tam tersi bir tablo varmış.
Penti Yonetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, satışlarının artmasındaki faktoru şoyle acıklamış: “İnsanlar kriz donemlerinde butcelerinde mecburi olarak bircok kısıtlama yapıyorlar ama insanlarda ozellikle de kadınlarda kendini yenilemek, kucuk alışverişlerle mutlu olmak psikolojisi yaygınlaşıyor. Kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek icin canta ve ayakkabı almak yerine cok daha duşuk bir butceyle corap satın alarak alışveriş durtulerini gideriyorlar. Bu acıdan da bakıldığında corabın kadını kucuk dokunuşlarla yenileyen, fiyat olarak butcesini sarsmayacak, kadına kendini iyi hissettirecek bir urun olması satışları arttırıyor.” Sami Kariyo’ya bu konuda pek katılmıyorum. Tabiki ufak alışverişlerle de kendimizi mutlu hissedelim ama bu konunun corap satışlarının bu kadar arttıracağını duşunmuyorum. Corap satışlarınındaki patlamanının sebebini biraz modaya bağlamak gerekiyor. Coraplar bu yaz sezonu ve 2009 2010 kış sezonunda yine trendler arasında.