Medical Park Goztepe hastanesinde yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmak isterim, Doktor Ozlem Dulger hanıma gidiyordum ve gidiyordum diyorum cunku bir daha gitmeyi duşunmuyorum, ikili test icin normal zaman olan 11 haftada once 9 haftalıkken bebeğimin ense kalınlığı olduğunu ve bu kalınlığın kolay kolay gecmeyeceğini kendimizi kotuye hazırlamamızı soyleyerek bizi aynı hastane olan perinatolog Cihan beye yonlendirdi, Cihan bey acil karnımdan sıvı alınmasını soyledi, gun sonunda konuştuğumuz icin ertesi gune randevu verdiler sıvı alımı icin ve tek bir doktora gorunmek istemediğim icin ertesi sabah başka bir doktora daha gittim, doktor bu gibi teşhislerin 9 hafta icin cok erken olduğunu en az 2 hafta beklemem gerektiğini sıvı alımı en son yapılacak işlem olduğunu henuz bana ikili testin bile yapılmamış olduğunu ustelik ense kalınlığının azabileceğini riskli mm'den biraz fazla olduğunu soyledi, bunun uzerine bekledim ve 11 haftalıkken diğer doktora tekrardan gittim ve her şey normaldi. Bu normal durumun uzerine ikili testin yerine direk olarak NIFTY testi yaptırdım ve oran sıfıra yakın cıktı, Ozlem hanımın karamsar ve aceleci tutumu yuzunden beklediğim sure boyunca yaşadığım uzuntuyu tarif edemem, ustelik Cihan bey ve kendisinin onerisine uyup karnımdan sıvı alımı yapılmasına izin verseydim belki de duşuk yapabilirdim, sonrasında tabi ki doktor değiştirdim yaşadığım durumu yeni doktorum ve perinatoloğum ile paylaştığımda 9 hafta bu gibi teşhisler icin cok erken olduğunu surekli olarak soylediler, Ozlem hanımın kotu bir niyeti olduğunu sanmıyorum fakat normal zamandan once yaptığı erken teşhis icin cok kotu bir senaryo cizip insanları en son care olan hem maddi hem manevi yoracak bir işleme suruklemek istemesini de anlamıyorum, kendisi ultrasonda gorduğu veriyi yorumladı evet fakat acaba bu teşhis icin erken mi diye sorduğumda değil cevabını verdiler Cihan bey ile, 2 hafta sonra gittiğimde ise "tabi biraz erken baktık" şeklinde bir yorum ile karşılaştım. Talep ettikleri CVS yonetiminin kasıtlı olarak verildiğini duşunuyorum, cunku neredeyse doğum ucreti ile aynı bir fiyatı vardı, acıkcasıkendilerini onermiyorum, hastane ile ilgili olumsuz bir deneyim yaşamadık. Gereksiz yere manevi olarak cok fazla uzuldum, mevcut tutumları ve onerileri insanları yanlış kararlar vermeye yonelikti.