Eğer kripto para yatırımı yapıyorsanız, Binance gibi borsalarda oldukca uzun sure geciriyor olmalısınız. Cunku, kripto borsasının oldukca hareketli bir borsa olması dolayısıyla, yatırımınızın değer kaybetmemesi icin surekli bir takip icerisinde olmanız gerekiyor. Hatta, cevrenizde “kripto para ile kafayı bozmuş” arkadaşlarınız var ise, en cok vakit gecirdikleri uygulamaları listeleyebilirsiniz. Eminiz ki en ust sırada Binance veya farklı kripto para borsalarına ait uygulamalar bulunuyordur. Ama eğer kripto yatırımı yapmak istemiyor veya yatırımınız uzerinde başarısız olduysanız, binance hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Dilerseniz lafı hic uzatmadan, binance hesap kapatma nasıl yapılır rehberimize gecelim.
Binance hesap silme nasıl yapılır: Adım #1: Binance web sitesine gidin Adım #2: Binance hesabınızda oturum acın Adım #3: Sağ ust kısımdan profil simgesine ve ardından Guvenlik ’e tıklayın Adım #4: Sayfayı aşağı kaydırın ve hesap hareketlerini bulun Adım #5: Hesabı devre dışı bırak butonuna tıklayın Adım #6: Hesabı devre dışı bırak veya hesabı sil seceneğini tıklayın Adım #7: Guvenlik adımlarını tamamlayın Adım #8: Hesabı silin veya dondurun Binance hesabı devredışı bırakıldıktan sonra hemen aktif edilir mi? Adım #1: Binance web sitesine gidin

İlk olarak, hesabınızı kapatabilmek icin Binance web sitesine buradan gitmeniz gerekiyor. Hesabınız uzerinde ayarlamalar yapabilmek, hesabınızı silebilmek icin ilk once oturum acmanız gerekiyor. Bunun icin ise web sitesine veya Binance mobil uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor.
Adım #2: Binance hesabınızda oturum acın

Yukarıda da soylediğimiz gibi, hesabınız uzerinde ayarlamalar yapabilmek icin oturum acmanız gerekiyor. Bunun icin sağ ust koşede bulunan Giriş Yap butonuna tıklayın ve hesabınızda oturum acın. Hesabınızda oturum acarken, tum bilgileri doğru girmiş ve guvenlik adımlarının istediği bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde, birkac yanlış girişten sonra platform bir problem olduğunu tespit ederek hesabınıza yaptırım uygulayabilir.
Adım #3: Sağ ust kısımdan profil simgesine ve ardından Guvenlik ’e tıklayın

Binance hesabınızı silmek icin Guvenlik ayarlarına erişim sağlamanız gerekiyor. Binance hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfa ile karşılaşacaksınız. Ana sayfanın sağ ust kısmındaki profil simgesine tıklayın ve acılan menuden Guvenlik ayarlarına gidin. Burada hesap guvenliğiniz hakkında tum işlemleri yapabilirken, aynı zamanda Binance hesabınızı birkac adımda devredışı bırakabilme imkanına sahipsiniz.
Adım #4: Sayfayı aşağı kaydırın ve hesap hareketlerini bulun

Guvenlik ayarlarını yapabileceğiniz sayfayı aşağı kaydırın ve hesap hareketleri ayarlarını bulun. Bulduktan sonra sağ tarafda bulunan Daha Fazla seceneğine tıklayarak hesap hareketleri menusunu acın. Bu menude hesabınıza yapılan giriş işlemlerine kadar, hesabınızdaki tum hesap hareketlerini kolaylıkla goruntuleyebilirsiniz. Bu sayede, hesabınıza yapılan şupheli bir girişi de kolaylıkla fark edebilir, onlem alabilirsiniz.
Adım #5: Hesabı devre dışı bırak butonuna tıklayın

Bu ayarlara girdiğimizde, karşınızdaki tablonun ust kısmında hesabı devre dışı bırak seceneğini goreceksiniz. Hesabınızı dondurmak veya silmek icin atacağınız ilk adım bu butondan geciyor. Daha sonrasında ise hesabı dondurma veya silme işlemlerini başlatıyorsunuz.
Adım #6: Hesabı devre dışı bırak veya hesabı sil seceneğini tıklayın

Karşınıza hesabınızı dondurduktan sonra nelerin olabileceğini soyleyen bir takım uyarılar cıkacaktır. Doğru işlem yapmak icin bu uyarıları mutlaka okumalısınız. Daha sonrasında aşağıda Hesabı Devre Dışı Bırak ve Hesabı Sil butonlarını goreceksiniz. Eğer hesabı devre dışı bırak seceneğini secerseniz, tıpkı sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi hesabınızı gecici olarak dondurmuş olursunuz. Ama eğer Hesabı Sil derseniz, Binance hesabınız kalıcı olarak silinir.
Eğer Hesabı Sil butonu gorunmuyorsa, buyuk ihtimalle hesabınızda aktif yatırımınız bulunuyor demektir. Hesabınızdaki yatırımınızı boşalttığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde, hesabı sil butonu aktif olmaz ve hesabınızı yalnızca dondurabilirsiniz.
Adım #7: Guvenlik adımlarını tamamlayın

İki butondan birisine bastıktan sonra, Binance sizden bazı guvenlik adımlarını isteyecektir. Bunlardan en basiti, e-posta adresiniz ve telefon numaranız oluyor. Binance, hesabınızın farklı kişiler tarafından ele gecirilmemesi icin oldukca zor guvenlik adımlarına sahip. Bu nedenle hesabınızı siliyorken bile, guvenlik adımlarından gecmeniz gerekmektedir. Bu adımları tamamlayın. Eğer hesabınıza kısa bir sure once aktivasyon yaparak giriş yaptıysanız, sizden guvenlik adımlarını istemeyecektir.
Adım #8: Hesabı silin veya dondurun

Guvenlik adımlarını da tamamladıktan sonra hesabınızı kolaylıkla silebilir veya dondurabilirsiniz. Artık Binance ile herhangi bir ilişkiniz kalmamakla birlikte, eğer hesabınızı dondurduysanız bir sure sonra tekrardan aktif edebilme imkanına sahipsiniz. Ama aynı şeyler, Binance hesabınızı sildikten sonra gecerli değil.
Binance hesabı devredışı bırakıldıktan sonra hemen aktif edilir mi?

Binance hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif etmek istediğinizi varsayalım. Bu işlem, her ne kadar zor gibi gorunse bile aslında oldukca kolay. Binance hesabınızı devredışı bıraktıktan birkac saat sonra, tekrardan aktif etme hakkına sahipsiniz. Bununla birlikte, normal Binance hesabınıza giriyormuş gibi giriş bilgilerinizi girdikten sonra, hesabı aktif et butonuna basmanız yeterli. Elbette, bu butona bastıktan sonra Binance sizden bir takım guvenlik adımlarını tekrar isteyecek. Zaten bir Binance kullanıcısıysanız, guvenlik adımlarına alışkın olmanız gerekir.
Sizler icin Binance hesap silme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Yukarıda da soylediğimiz gibi, Binance hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız yatırımınızı tamamiyle cekmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, hesabınızı yalnızca dondurabilirsiniz. Binance hesabı kapatma birkac guvenlik adımını tamamladıktan sonra oldukca kolay bir işlem diyebiliriz. Zaten bir Binance kullanıcısıysanız, yaptığınız her işlemin guvenlik adımlarıyla dolu olduğunu biliyorsunuzdur. Bu nedenle, hesap silme tarafında da guvenlik adımlarının olmasını gayet doğal karşılamalısınız. Sizler Binance kullanıyor musunuz? Binance hakkında deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.