Ben 21 haftalık hamileyim.
Hamileligim boyunca kusma ve bulantı cok az oldu ve ilk ayımdan itibaren kilo almaya başladım. Şuan beşinci ayda toplam 7-8 kg aldım. Bunu o kadar da takmıyorum ama sanki ne yesem bebegime zarar veriyor gibi hissediyorum.
Kahvaltılarım yumurta beyaz peynir domates salatalık tarzı oluyor. Arada fırında patates veya kaşarlı tost yiyorum
Oğleden once meyve yiyorum ceviz ve kavrulmamış kuru yemişler
Akşam değişiyor bazen makarna pirinc pilavı tarzı bazen de fırında tavuk kofte bulgur pilavı gibi
Buraya kadar cok da bi sorun yok gibi ama bazen oyle bir an geliyor ki amaaan diyorum ve bi patlama yaşıyorum gidiyorum pasta cikolata ambalajlı dondurma cips vs yiyorum. Bunlar anlık zevk veriyor ama sonrasında oyle bir takıntı oluyor ki sanki bebegime oyle bir zarar veriyorum ki dillendirmek bile istemediğim şeyler geliyor aklıma.
Pts detaylı ultrason olacak orada bu yyeme konusu ile ilgili bebege bir etkisi varsa oğrenebilir miyim? Lutfen bilen birileri yazsın. Bir de kendimi nasıl tutabilirim? Bebege ne gibi zararlar veriyor olabilirim? Yani o an hatayı işleyip sonra saatlerce bunu takıyorum.
Mesela dun akşam misafir geldi. Tabak yaptım icinde haşhaşlı revani, dondurma, pasta, cikolata vardı. Hatta onlar gelmeden de cips gomdum. Kendimi de nasılsa msg yok diye kandırdım. Pişman oldum. Ama sabah oldu yine pasta ve revani yedim. Her gunum boyle gecmiyor ama bir patlama yaşıyorum ve gozum donuyor. Ne yapmam lazım. Bebegime karşı sorumluyum ama irademe sahip cıkmak bazı anlar cok zor oluyor.
Yapı olarak hassas, karamsar, takıntılıyım. O yuzden şuan cok mutsuzum lutfen yardım eder misiniz?