Merhaba arkadaşlar,
Dun hastahanede ikinci cocuğuna hamile , elinde bir kutu glikozla bir anne cok tedirgin duruyordu. Yanına gittim , sohbet ettik. İlk cocukta icmedim , bu bebeğe zarar verir mi dedi. Ben de gecen ay ictim bir şey olmadığını soyledim.Acıkcası ben de şeker yuklemesinden cok korkuyordum.
Canan Karatay'ı cok seviyorum, kitaplarını okudum, videolarını izledim. Ben yaptırmam diyordum.
Ama devlet hastanesindeki doktorum bebek 3 hafta onde , şeker ile ilgili sorunun olabilir deyip , yuklemeyi istedi. Ailemde hep şeker hastaları var, gerekli olduğunu duşundum. Ben de araştırma icerisine girdim. Dr. Banu Ciftci videoları izledim, gebefeste gittim. O icimi rahatlattı , yaptırın diyordu. Arkadaş cevreme sordum. Yaptıranlar olumlu konuştu.
Sonucta ben de ictim , kanlarımı verdim. Tahlillerim iyi cıktı. Ama hala bebek onde diye doktorum beni diyetisyene yonlendirdi. Diyetisyene gittim. Bana yemek listesi verdi. Beslenmede yaptığım hataları anlattı. Orneğin kuru yemişi cok yemem kilo aldırıyormuş.
Benim size tavsiyem doktorunuz istiyor ise şeker yuklemesini yaptırın. Denilen surede (bana soylenen 10 dakika) yavaş yavaş yudum yudum icin. Hızlı icmeyin. Yanınızda bir kişi olsun bekleme surelerinde sıkılmazsınız. İctikten sonra cok hareket etmeyin. Zaten ac kalıyorsunuz , kendinizi yormayın. Acık hava veya hastahane icinde sakin bir yerde oturup bekleyin. Yemek yemenize de başlayınca cay icin , ağzınızın tadı yerine geliyor O gunu sakin gecirin. Bu kadar
Aklınıza takılan bir konu var ise yazabilirsiniz. Ben de hep forumları okudum, faydalandım. Olumlu ornekleri bildikce insan rahatlıyor.