kolyeye adını yaz ateşle adını yaz ateşle ateş ile isim yazma ateş ile

Yaz Ateşi adı verdiğim kolye cok basit herkesin yapabileceği turden bir takı. Dikkat edeceğiniz tek nokta kullanacağınız boncukların delikleri buyuk olmalı. Ben elimdekileri değerlendirdiğim icin biraz zorlandım cunku coğunun deliği kucuktu. Once malzemelerimizi yazalım.

Kolye Malzemeleri:
1- 3 Adet begendiğiniz renklerde ve 60-70 cm uzunluğunda deri ip
2- 2 Adet deri kapama
3- 2 Adet halka
4- 1 Adet papağan(kanca da denebilir)
5- Farklı renk ve boylarda boncuklar(akrilik yada cam olabilir zevkinize kalmış)Ben akriliği sevmiyorum emeği boşa harcamak gibi geliyor.Cam ve doğal taşları tercih ediyorum.
6- Farklı formlarda metal aparatlar.
7- 20 Adet bakır aparat.
8- 20 Adet bit.
9- 2 Adet bakır uzun silindir aparat
Gerekli malzemelerimiz bunlar.Eksik varsa yaparken anlar ve ekleriz
Gecelim yapımına:

Yaz Ateşi Kolye’sinin Yapılışı:
Deri iplerimizi 45′şer cmden keselim kalan parcaları 10-15 cm uzunluğunda tekrar keselim. 45cm olanları kenara ayırın ve kucuk kucuk kestiklerimizi alalım.
Her birini ikiye katlayıp bir boncuk geciriyoruz boncuktan sonra bir de bakır aparatı takıyoruz. Ben 20 tane yapmıştım isterseniz daha az veya daha cok hazırlayabilirsiniz. Bu 20 tane ipi boncuk ve bakır aparat ile hazırladıktan sonra kenara ayırdığımız 45 cm lik derileri alalım elimize.Bir ucunu deri kapama ile kapatalım. İpleri birbirinin uzerine dolayarak yada sac orgusu yaparak 10cm kadar orelim, bakır uzun silindir şeklindeki parcayı takalım. Şimdi hazırladığımız bocuklu iplerden birini resimdeki gibi orduğumuz ipe duğumleyelim boşta kalan (altta sarkan ) iplerden birine metal bir aparat (yıldız,gul.yunus,fil vb) takalım. Bu taktığımız metalin kayıp duşmemesi icin bitlerle sabitleyelim. İstediğiniz sıklıkla hazırladığımız boncuklu ipleri orgumuze monte ederek devam edelim. Yaklaşık 30 cm olunca yine bakır uzun silindirimizi gecirelim ve kalan ipleri orerek ucunu kapatalım. Bir ucuna halkamızı diğer uca papağanımızı taktıysak eğer gulegule kullanmaktan başka bir şey kalmadı demektir. Cok kolay değil mi? Eğer bu işlere yabancıysanız resme bakarak yapın cok daha kolay olacaktır.

Tasarım: N.Ayferi Turumtay