Merhaba hanımlar Allah nasip ederse haftaya salı gunu doktorla sezaryen tarihini belirleyeceğiz.
Ilk doğumum da annem genel ol dediği icin genel anestezi olmuştum. Muayeneye gitmiştim doktor o an sezaryen olmama karar verdi ben ne olduğunu anlayamadım bile. Beni ameliyathaneye alıp tam bayıltacaklarken muayene oncesi bir kac yudum su ictiğim icin geri kaldırdılar. Başka bir yerde uc dort saat ameliyattan cıkanları izledim. O kadar Cok panik oldum ki tekrar ameliyathaneye girdiğimde Iyi ki seni genel yapiyoruz dediler. Universite hastanesi olduğu icin her yapılan işlemde basında uc dort kişi vardı lavman yapılırken sonda takılırken biri yapıyor diğerleri izliyordu ve hepsi erkekti kabus gibi... Uyandığımda cok ağrım vardı. Bebeğimi ayağa kalkana kadar kucağıma alamadım. Ağrıdan tutamadığım icin emziremedim bile. Defalarca emzir diyen serumum cıktı diye azarlayan sacma sapan insanlarla karşılaştım. Bebeği nasıl tutacağımı bile gostermediler. Gelip gidip laf soylediler.

Bu doğumum bir aksilik olmazsa ozelde olacak. Insan gibi muamele gorurum diye umuyorum.
Salı gunu sezaryen tarihini belirleyeceğiz. Sağlık ocağındaki ebe tansiyon problemim olduğu icin yine genel anestezi olur dedi. Benim gibi preeklampsi gecirmiş bir başka arkadaşım sipinal olmuş. Doktor bana sorarsa genel mi istiyorsun sipinal mi dediğinde ne demeliyim?
Sipinal sanki daha rahatmış gibi soyluyor herkes ama ben cok heyecanlanacakmışım gibi geliyor.

Sipinal de sonda ne zaman takılıyor? Oncesinde sakinleştirici verirler mi?
Hem genel hem sipinal olanlar hangisi daha rahat?
Kafamda deli sorular var bana yardımcı olur musunuz?