Merhaba,

Henuz tesetturlu değilim ama ilerde ortuneyeceğim inşallah, o yuzden tesettur giyimle ilgiliyim.

Şukur ki şimdiye kadar farklı kulturlerden insanlar gorebildim, ozellikle dunyadaki farklı tesettur şekillerine dikkat ettim. Acıkcası ben tesetturde modern, batı tipi kıyafetleri de beğenmekle birlikte, en cok etnik kıyafetlerin guzel durduğunu duşunuyorum.

Ozellikle pardesu yerine Arap kadınlarının bazılarının kullandığı dokumlu kumaştan Abayalar bence cok hoş duruyor. Bir de hintli muslumanların kullandıkları şalvar, tunik ve şalla ortunme bicimi var, o da cok guzel duruyor.

Hele ki birkac yıl once, pakistan asıllı ingilterede yaşayan bir kadınla tanışmıştım, o kadar guzel giyinmişti ki bakmaya doyamadım, icim gitti. Ustunde bol duz kesimli bordo bir elbise, neredeyse bileğe kadar, altında siyah bir şalvar, başını buyuk bir şal ile ortmuştu. ayağında taşlı terlikler, burunda hızma, ama vucudunu o kadar iyi ortmuştu ki o kadınsı ayrıntılar hic basit durmuyordu, harika bir goruntusu vardı benim gozumde.

Bir de eşarptan cok şalın guzel durduğunu duşunuyorum. Ozellikle ekte gonderdiğim ortme şekliyle. Bence yuz yapısına daha guzel duran bir ortunme şekli. hem de şallar cok daha kolay duz renkte bulunabildiği icin desenli uzerine desenli kazasından da cok kolay kacılıyor.

Son olarak kına meselesini acmak istiyorum. Ben parmak uclarıma duzgun şekilde kına yakmayı cok severim, bence tesetture de yakışıyor.

Bu goruşlerin hepsiyle ilgili fotoğraf paylaşmak isterdim ancak henuz yeterli gonderim sayım yok. Sizlere mutlaka Facebook'ta "ETNİK TESETTUR GİYİM" adlı grubu aratıp fotoğraflarına bakmanızı oneririm, benim duşuncelerime cok uyan şeyler var.

Sizler ne duşunursunuz bakalım etnik tesettur giyim hakkında?