Arkadaşlar, gectiğimiz pazar gunu bebeğim 33+5 haftalıkken eşimle ilişkiye girmemiz erken doğumu tetiklemişti. İki kere sancı girmesi ve nişan gelmesi uzerine doktora gittik. 2cm acılma vardı, nst de surekli sancı gorunuyordu. Bebeğimin kilosu 2200 grdı, doğum başlamıştı ve bebeğin hala kucuk olduğunu soyleyip doğumu durdurmaya calıştılar. Yaklaşık 40 saatin sonunda kanamam durdu. Sancılar da kesildi guc bela eve gonderdiler.
Şu an evdeyim ama diken ustundeyiz surekli. Ara ara kucuk kanamalarım oluyor. Surekli uzanmak zorundayım.
Aranızda boyle nişan gelmesiyle erken doğumun başlaması ve durdurulması durumunu yaşayan var mı? Endişeleniyorum cunku nişan dedikleri tıpa gibi birşey bebeği koruyor bir parca.
Bir de doktor o ilaclara rağmen yine sancı devam ederse doğuma izin vereceğiz demişti. Bebeğimin kilosu gelişimi haftasına gore gayet iyiymiş, hareketli de bir cocuk maşaallah.
Ben tekrar bunu yaşarsam doğumu durdurmalarına engel olsam mı acaba diyorum. Durdurmak icin o kadar cok ilac veriyorlar ki sağlıklı cocuğa birşey olacak diye korkuyorum. Cok kucuk değil cunku bebeğim
Bir de bugun damla damla sut gelmeye başladı goğsumden. 3 hafta daha duraydı şu cocuk hayırlısıyla :/