Akcaağaclar dunyanın tropik bolgeleri dışında kalan bircok yerinde Asya, Avrupa, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika' da doğal yayılış gosteren 150 ture sahiptir. Yurdumuzda 10 kadar turu doğal olarak bulunur.
Yaşlı bireylerinin boyları turune gore 10-30 m arasında değişebilir. Yaprak şekilleri de turune gore değişiklik gosterir ve genellikle lopludur. Sarımsı yeşil renkteki cicekleri salkım halindedir.
Gitar yapımında sap olarak sık kullanılan bir materyaldir.
Turler
Acer acuminatum - Himalaya akcaağacı Acer amplum - Geniş akcaağac Acer argutum - Sivri yapraklı akcaağac Acer barbatum - Florida akcaağacı Acer barbinerve - Asya akcaağacı Acer buergerianum - Cin akcaağacı Acer caesium Acer calcaratum Acer campbellii - Campbell akcaağacı Acer campestre - Ova akcaağacı Acer capillipes - Kırmızı cizgili akcaağac Acer cappadocicum - Beşparmak akcaağac.

Turkiye Beşparmak akcaağac (Acer cappadocicum)
Acer carpinifolium - Gurgen yapraklı akcaağac Acer caudatum Acer circinatum Acer cissifolium - Sarmaşık yapraklı akcaağac Acer coriaceifolium Acer crataegifolium - Alıc yapraklı akcaağac Acer davidii - David akcaağacı Acer diabolicum - Devil akcaaağacı Acer distylum - Ihlamur yapraklı akcaağac Acer elegantulum Acer fabri - Faber akcaağacı Acer flabellatum - Yelpaze yapraklı akcaağac Acer forrestii - Forrest akcaağacı Acer giraldii - Girald akcaağacı Acer glabrum - Kayalık dağı akcaağacı Acer granatense - İspanya akcaağacı Acer grandidentatum - Buyuk dişli akcaağac Acer griseum - Kağıt kabuklu akcaağac Acer g

ri - G

r akcaağacı Acer heldreichii - Yunan akcaağacı Acer henryi - Henry akcaağacı Acer hersii - Hers akcaağacı Acer hyrcanum - Toros akcaağac.Turkiye Acer japonicum - Dolunay akcaağacı Acer laevigatum - Duz kabuklu akcaağac Acer laurinum - Defne yapraklı akcaağac Acer laxiflorum Acer leucoderme - Beyaz kabuklu akcaağac Acer lobelii - Lobel akcaağacı Acer longipes Acer macrophyllum - Buyuk yapraklı akcaağac Acer mandshuricum - Mancurya akcaağacı Acer maximowiczianum - Nikko akcaağacı Acer maximowiczii - Acer micranthum - Bahce akcaağacı Acer miyabei - Miyabe akcaağacı Acer mono - Boyalı akcaağac Acer monspessulanum - Fransız akcaağacı.Turkiye Acer negundo - Dişbudak yapraklı akcaağac Acer nigrum - Kara akcaağac Acer oblongum - Herdemyeşil akcaağac Acer obtusifolium - Kıbrıs akcaağacı Acer oliverianum - Oliver akcaağacı Acer opalus - Kartopu yapraklı akcaağac.Turkiye Acer palmatum - Japon akcaağacı Acer paxii - Pax akcaağacı Acer pectinatum Acer pensylvanicum - Cizgili akcaağac Acer pentaphyllum Acer platanoides - Cınar yapraklı akcaağac.Turkiye Acer pseudoplatanus - Dağ akcaağacı Acer pseudosiebolianum - Kore akcaağacı Acer pycnanthum Acer quinquelobium - Beşloplu akcaağac.Turkiye Acer robustum Acer rotundilobum Acer rubescens Acer rubrum - Kırmızı akcaağac Acer rufinerve - Boz akcaağac Acer saccharinum - Gumuş akcaağacı Acer saccharum - Şeker akcaağacı Acer sempervirens - Doğu akcaağacı.Turkiye Acer shirasawanum - Yeşil dolunay akcaağacı Acer sieboldianum - Siebold akcaağacı Acer sikkimense - Sıkkım akcaağacı Acer sinense Acer skutchii Acer spicatum - Su akcaağacı Acer stachyophyllum - Huş yapraklı akcaağac Acer sterculiaceum Acer syriacum Acer tataricum - Tatar akcaağacı.Turkiye Acer tataricum subsp.ginnala Acer tegmentosum Acer tonkinense - Tonkin akcaağacı Acer trautvetteri - Kayın govdeli akcaağac.Turkiye Acer triflorum - Uc cicekli akcaağac Acer truncatum Acer tschonoski Acer tsinglingensis Acer turkestanicum - Turkistan akcaağacı Acer ukurunduense Acer velutinum - İran akcaağacı Acer wilsonii - Wilson akca