Merhaba arkadaşlar.1 yıl once evlendim.Evlendiktin 1 ay sonra korunmayı bıraktık.Şubat ayında aşırı kasık ağrılarım yuzunden doktora gittim ve 4 tane 2,5-3,5 cm aralığında sağ ve sol yumurtalığımda cikolata kistlerim olduğunu oğrendim.İlk gittiğim doktor cocuğumun olma ihtimalinin cok duşuk olduğunu soyledi.Doktorumu değiştirip başka bir doktora gittim ve biraz olsun moral buldum.Sağlıklı bir bireyin bile 1 yıl korunmasız ilişki sonrası tedaviye başlayabileceğini yaşımın daha 22 olduğu icin gebe kalma şansımın yuksek olduğunu ve 6 ay korunmasız ilişkiye girmem gerektiğini anlattı doktorum.O sure zarfı cok ağır gecmişti.Deprosyana girip kendini sucluyo insan.Her ay adet olman daha bi canını acıtıyo.Temmuz ayında tekrar gittim doktora ağrılarım cok oluyo diye ve beni tup bebek doktoruna yonlendirdi.Bu sure zarfında kullandığım tek ilac folic asitti.Rahim filmi cektirdim ve tuplerim acık cıktı.Doktorum ocak ayına kadar zaman verdi.Hamile kalma şansımın %1-3 arası olduğunu soyledi.Eğer hamile kalamazsam ocak ayında lakaroskopi yapıp sonra aşılama ve tup bebek tedavisine başlayacaktık.Ben eylul ayında işe girdim.Ve ister istemez kafam dağıldı ve cocuk duşuncem daha da azaldı.Kasım ayında yine adet olucakmış gibi sancı cektim hatta oldum sanıp tovalete gittim goğuslerde şişkinliğim vardı.Adetim duzensiz olduğu icin gun gecme gibi bi ihtimalde hesaplayamıyodum.Bazen 31 gune bazen 40 gune bir oluyodum.Ve ben 38. Gun gebelik testi yaptım ve cift cizgi oldu.O gun kan tahlilinde de hamile olduğumu oğrendim.Hastalığımı oğrendikten sonra bu sayfaya girip cok yazı okudum,cok ağladım cok sucladım kendimi.Ama inanın bunlar bir cozum değil.Vazgectiğiniz zaman olur dedikleri şey cok doğru.Kendinize uğraşlar bulun.Yumurtlama gununuzu hesaplamayın.Bırakın bazı şeyler akışına gore olsun.Emin olun siz rahatlayıp moraliniz duzeltikten sonra Rabbim en guzel zamanda nasip ediyor.Allahım isteyen hic bir kulunum kucağını boş bırakmasın