Merhaba, dun babamın Instagram hesabı calındı.
Olay tam olarak şoyle oluyor; bir emlakcı (meslektaşı) babama yazıyor (onunda hesabı calınmış) "şikayet var sitesi uzerinde sizin hakkınızda kotu yorum vb. şeyler yazılmış, isterseniz ekran goruntusu de atabilirim".
Babam da o kişi ile iletişime gecip attığı linke tıklıyor, ilk başta zshadow sanmıştım lakin herhangi bir web sitesine yonlendirmek yerine Instagram'ın kendi uygulaması acılmış, kullanıcı ismini ve şifresini 3 kere girmiş ama hicbir şekilde hesabına erişememiş.
"Telefon numaranız değiştirildi. "e-posta adresiniz değiştirildi" maillerine bakarken WhatsApp uzerinden 5** numaralı bir kişi arayıp kendisini Instagram moderatoru olduğunu yardım edebileceğini vesaire soyleyip babamın telefonuna gelen SMS kodlarını istemiş doğal olarak babam da vermiş.
Boylece hesabı calındıktan sonra hikayesinde bir banka dekontu ustunde ise "X kişi tarafından XX kadar para kazandım siz de kazanın..." gibi paylaşım yapılıyor.
Babamın telefon numarası uzerinden kod alıp hesabı kurtarmayı denedik 3-4 iş gunu arasında donuş yapacaklarını belirttiler.
Şu anlık durumlar boyle başka kişilere zarar gelmemesi icin nasıl hızlı bir şekilde kurtarabiliriz.
Instagram hesabı calındı
WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- Instagram hesabı calındı