merhaba sevgili anneler,
Oncelikle kendi cabamla ozel normal doğum eğitimine katıldığımı ve gebelik boyunca yoga ve pilates yaptığımı ve normal bir gebelik gecirdiğimi belirtmek isterim. Ta ki doğuma kadar.. peki sorun ne?
1- En buyuk sorun 12 saatlik beni ikna ettiği suni sancıyı cekmeme, acıklığımın tam olmasına rağmen bebeğin gelmemesi. Ve bunun nedeninin bebeğin iri olması olarak gosterilmesi. Catım mı uygun değil? Değilse neden catıw muaynesinde bunu soylemediniz diyeaklımdan gecen deli sorular.
2- Doktor bey bebeğimin doğum ağırlığını bilemedi. 3 gun once 3400g olarak soylediği bebeğim yaklaşık 4200 g olarak doğdu. Bendeki dehşeti duşunebiliyor musunuz. Boyle bir ihtimali bilseydim sezeryanı tercih ederdim. Bunu kendisine soylediğimde ise kaba bir tabirle: 4500 g normal doğuranlar var. Sen de doğurabilirdin demesi beni cileden cıkardı. Sonucta doğum benim secim de benim olmalıydı.
3-Ebe hanım bebeğin sacları gorundu dediği andan itibaren bebeğin epikrize gore 3 saat o yolda kalması. Cocuğum hala tortikolis (boyun eğriliği kaba tabirle) tedavisi almakta.
4-7gun yoğun bakımda kalan bebeğim icin 3 gece hastanede yatmama rağmen kapıdan uzaktan bakıp gitmesi muhattap bile olmaması ayrı bir konu.
5. 40 kontrolune bunları konuşmak icin gittğimdeki tavrı ise apayrı. Nasıl bu kadar fark olabilir resmen doğum ağırlığını bilemediniz cocuğun dediğimde sen bakış acını değiştir cocuğunu eline verdim şukret gibi pervasız bir yanıt almak her anneye hem de lohusaya nasip olmaz. (Olmasın da)
6. Yine doğumdan 40 gun sonra gittiğim goruşmede aramızda gecen diyolog
Ben: Ben 9 ay boyunca sizi maksimum 2 kez aramışımdır ya da mesaj atmışımdır. Size surekli soru soran biri değilim. İyi de bir hamileliğim gecti sizden tek beklentim iyi bir doğumdu.
Doktor : Ben de sorularını yanıtladım, doğumunu yaptırdım, kontrollerini yaptım mı diyeyim gibi bir cevap verdi.
Bende Zaten ben bunlar icin bir doktora gitmiyor muydum?? Sorusu uyandı.
7. Doğumun sadece ebeyle izleyip yanıma uğraması hatta doğum odasının kapısı acıldığında eşim dışarda beklerken hemşire deskinde oturuyordu.
Doğumda size tam destek birini bekliyorsanız yanlış adrestesiniz.
8. Haklı olduğu konu ise o kadar saat doğum yolunda kalan bebeği ve beni daha kotu sonuclar bekleyebilirdi.
Hayatım boyunca unutmayacağım bir tavır ve doğum hikayesi yaşattığı icin asla affetmeyeceğim.
kendi cabamla ozel normal doğum eğitimine katıldığımı ve gebelik boyunca yoga ve pilates yaptığımı .
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- kendi cabamla ozel normal doğum eğitimine katıldığımı ve gebelik boyunca yoga ve pilates yaptığımı .