cuha ciceği, cayı, yağı, bakımı, faydaları, yağının faydaları, yağı kullanımı, nedir

Cuha ciceği ve kendin elde edilen cuha yağı oldukca faydalı bir bitkidir Melek'ler.

Şimdi sizlere cuha ciceğinin ve cuha ciceği yağının faydalarını sunuyor ve cuha ciceği cayının tarifini veriyoruz Melek'ler.

Cuha ciceği,uzun saplarının ucunda şemsiye şeklinde,altın sarısı cicekleri olan bal gibi hoş bir kokuya sahip bir bitkidir.

Daha cok dağ eteklerinde ve kırlarda bulunur.

Uzun cuha ciceği (primula elatior) daha cok kırlarda bulunan,uzun saplarında acık sarı cicekleri olan daha hafif bir kokuya sahip bir turdur.

İkisi de aynı tıbbi değere sahiptir ve aynı amacla kullanılır.

Cuha ciceğinin 3.ceşidi olan ayı kulağı-yıldız ciceği de denir-( primula auricula) daha cok bir bahce bitkisidir.

Bir akşam yemeğinde bir beyfendinin yanında oturuyordum.

Cok kuvvetli uyku hapları kullanıyor olmasına rağmen uyuyamıyordu.Bu tedavi son umuduydu ,fakat hic bir gelişme sağlamamıştı.Kuvvatli uyku haplarına rağmen hala uyuyamıyordu.

Uzanır uzanmaz sanki birisi ayak altına sigara basıyormuş gibi bir acı hissediyormuş.

Ona uykusuzluk icin harika bir ilac bildiğimi soyledim.

Uzun zamandır uyku hapları kullanan birine yardımcı olacak mıydı?

7 Aralık 1976 tarihiydi,bitkiyi denedi.

7 gun sonra arkadaşlarından biriyle karşılaştım,ortak dostumuzun tekrar uyuyabildiğini soyledi.

Ayrıca ayağında hissettiği acı da son bulmuştu.

Cuha ciceği cayı ona sağlığını geri vermiş ve sinirsel rahatsızlığını bitirmişti.

Uykusuzlık icin 50 gr Cuha ciceği,25 gr lavanta,10 gr sarı kantaron,15 gr serbetci otu kozalağı,5 gr kedi otu koku.

Bu karışımdan 1 tepeleme cay kaşığı ceyrek litre kaynar suyla 3 dakika demlenir.

Bu cayı yatmadan once yudumlayarak mumkun olduğu kadar sıcak iciniz gerekirse balla tatlandırabilirsiniz.

Bu cay butun kimyasal uyku ilaclarına tercih edilmelidir.

Uyku hapları sinir sistemini tahrip ederken bu karışım tam tersine sinir sistemindeki tahribatları onarır.

Annem cuha ciceğinin kalp ve sinir sistemi icin ne kadar faydalı olduğunu bildiğinden her bahar toplardı.

Sadece ciceği toplayın.

Kan temizleyici ozellikleri nedeniyle ,gut ve romatizma rahatsızlıklarına neden olan toksik maddelerden vucudu temizler.

Abbe Kneip cuha ciceğinin buyuk bir destekleyicisiydi,elinde cuha ciceği ile bir resmi vardır.

Romatizma ve gut rahatsızlığı olanlar uzun bir sure gunde 1-2 bardak cuha ciceği cayı icmelidirler.

Yoğun ağrılar azalacak ve zamanla kaybolacaktır.

Kalp ve sinirleri kuvvetlendirmede cuha ciceği cayı eşsizdir,migreni,sinirsel başağrılarını keser,kalp kası iltihaplanması ,su toplanması(odem)icin mukemmeldir.

Koklerin kaynama suyu balla karıştırılarak bobrekler icin guzel bir cay elde edilir,mesanedeki taşları atmaya yardım eder.

Kan temizleyici olarak bahar mevsiminde şu karışım tavsiye edilir:50 gr cuha ciceği,50 gr murver ciceği filizi(murver ciceğinin acmadan onceki yeşil kısımları),15 gr ısırgan otu,15 gr hindiba koku.

Bir tepeleme cay kaşığı karışımı ceyrek litre kaynar suyla 3 dakika demleyin.

Balla tatlandırılabilir.

Kalp şikayetleri icin cuha ciceği bitkisinin cicekleri bir şişeye doldurulur ve uzerine cicekleri ortecek şekilde elma sirkesi doldurulur.Şişe iyice kapanır.Guneşin altında 14 gun bekletilir.Kalp şikayetleri icin gerektiğinde 1 yudum icilir.Kalp hastalığı olanlar gunde 3 yemek kaşığı icmelidir.

Kullanımı:

Cayı:1 tepeleme cay kaşığı ceyrek litre kaynar suyla 3 dakika demlenir.