coban cantası coban cantası faydaları ve zararları
coban cantası, cobancantası, faydaları, bitkisi, otunun zararları, neye iyi gelir, otu, cayı, nasıl kullanılır, bitki, ne işe yarar

Daha once coban cantası diye bir bitki duydunuz mu bilmiyorum ama, ben henuz yeni duydum. Boyle bir bitkinin varlığından bihaberdim Şimdi gelin benimle birlikte, bu bitkinin nasıl bir ot olduğunu ve faydaları ile birlkite zararlarını, ayrıca kullanım yontemlerini oğrenin Melek'ler

Cobancantası - Shepherd's Purse

Cobancantası BitkisiCobancantası (Capsella bursa-pastoris L.), yol kenarlarında, cayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahcelerinde yetişen bu cok değerli bitki, rahatsız edici yabani bir ot olarak bilinir. Medik, kuşkuşotu ve Cıngıldaklı Ot olarak da anılır. Duzensiz dişli yapraklar, Kara Hindiba da olduğu gibi, acılmış bir gulu andırırlar. Bitkinin boyu 40 cm kadar uzayabilir. Ciceklenme zamanı, Marttan Kasıma kadardır. Kucucuk kirli beyaz cicekleri once bir uzum salkımı bicimindeyken, daha sonra uzun bir meyve salkımına donuşur. İncecik saplarının ucunda, dokunulduğunda deri hissini veren, kucuk kalp biciminde meyveler yetişir. Tavuklar, bu kalp bicimindeki cantacıklara karşı ozel bir sevgi besler. Kar erimeye başlayıp, don olayı sona erdiğinde, cobancantası yine taze ve yemyeşil olarak ortaya cıkar. Flavonlar, potasyum, peptid ve saponinler icerir.

Kullanım Bicimleri:

Cay Hazırlamak: Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla demlenir (kaynatılmaz), 10 dakika demlendikten sonra suzulur. Yukarıda ozel olarak belirtilen dozlar dışında genel olarak gunde 2-3 bardak yeni demlenmiş cay, ac karnına veya oğun aralarında soğutulmadan icilir.

UYARILAR: Gebelik surecinde kullanılmamalıdır.