Merhaba,
2 yıllık evliyim ve son bir yıldır bebek istiyoruz eşimle, bebek calışmalarına başlamadan once once dr kontrollerimizi olduk, benim safra kesemde taş vardı ameliyat oldum, folik asit başladım. Stress kokenli prolaktin yuksekliği soz konusu idi kontrollerini yaptırdım dostinex başladım. İki ay klomen tedavisi oldum ancak bende kist yaptı, sonra iki ay doğum kontrol ilacıyla eritildi. sonraki ay spontane takip yapılması uygun goruldu ancak spontane takipteyken 1 ay gec ovaluasyon oldu. O ay aynı zamanda bobreğimde taş cıktı 0,9 cm di. Ameliyat oldum. Ameliyattan sonra adet olup dr a gittiğimde 5 cm over kisti goruldu. Doktoroum bobrek taşının verdiği ayrının etkisiyle vucudumun kist yapmış olabileceğini soyledi.

4 ay doğum kontrol ilacı kullandım. En son 10 ocak 16 da adet oldum: Spontane takip yapılmasına karar verdik. Tam ovulasyonun olacağı tarihte annem anjiyo olunca bende stress yine tavan yaptı. Yine 1 ay gec ovulasyon oldu. Ancak bu iki ay icinde bircok kez dr gidip folukul takibi yaptırdım. Defalarca kanda gebelik testi yaptırdm. En son, 23 Şubattaki gebelik testinde hamile değildim. 6-3-16 da pecetede pembesi kanamam vardı ve adetimin başladığını duşundum. Ama hic pedim kirlenmedi. Yine bir sorun oldu sanırım adetim sokulemiyor diye duşunup, 08-03-16 ya dr randevu aldım. Hep kontrollerime adetin 2./3. gunu giderim.

Doktoruma gittiğimde transvajinal ultrasolla muayene ettiğinde rahim duvarların kalın olduğunu ve adet almadığımı soyledi ve gebelik testi istedi. Test sonucunda hamile olduğumu oğrendim. Ancak doktorumla goruştuğumde bunun yerleşme kanaması olabileceği ya da duşuk riski olduğunu soyledi. Keseyi gorene kadar gun aşırı gebelik testini tekrarlayacağımızı soyledi, 10 gunluk rapor ve progestan iğne verdi. Gec ovulasyon olduğundan gebelik haftasıyla ilgli net birşey bile konuşamadık, bunu bebeği gorduğumuzde ulrason tespitine gore yapabilecektik.
Sonrasındaki beta HCG 82,149,166,215 ve son olarak 212 tespit edildi ve ben 16 Mart Tarihinde dış gebelikten laparoskopik ameliyat oldum.
Doktorum ameliyat olduğum gunun sıfır kabul edildiğini 40 gun sonra adetimi beklememi soyledi. Dun 40. gundu cok merak ediyorum benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne zaman ilk adetini gordu ?

Neler yaşadınız ?