cam kozalağı cam kozalağının faydaları kozalağı receli kozalak receli faydaları
cam kozalağı, faydaları, tatlısı, receli,

Receli ve tatlısı da oluyor cam kozalağının ama ben onu bilmiyorum işte Cam kozalağını vernikler ve cam kaseler icersinde, dekorasyona şıklık katmasını sağlıyorum Yani bunu biliyor ve yapıyorumda Peki ya faydaları, işte onuda bilmiyorum, benim gibi bilmeyenler; buyrun oğrenelim

Cam kozalağı, cok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Ozellikle solunum yolu hastalıkları icin cok onemli bir tedavi edici bitkisel formul olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılmaktadır.

CAM KOZALAĞI SUYU FAYDALARI

Cam ağaclarının kozalaklarının, su buharı distilasyonu ile, damıtılmış cam kozalak suyu elde edilmektedir, iceriği pinen ağırlıklıdır. Ozellikle nefes darlığı, akciğer rahatsızlıkları, verem, astım, bronşite karşı başarılı bir doğal urundur.

CAM KOZALAĞI FAYDALARI

Astım, oksuruk, bronşit, GRİP nezle ve balgama karşı 5 adet yeşil cam kozalağı doğranıp uzerine su konur. 24 saat bekletilir, yarım saat kaynatılır. Şeker veya balla tatlandırılır, elde edilen maviden gunde 3 cay kaşığı icilir. Veya 1 bardak suya, 4-6 gr ufalanmış taze kozalak konur, 10 dk kaynatılır, tatlandırılır, gunde 1 bardak icilir.

Veya taze kozalak suya konulur, 1 gece bekletilip icilir.

Astım ve bronşitte 4 kilo suya, 20 adet kozalak parcalanıp konur, uzerine 1-1,5 kilo limonun suyu sıkılır, 1 kilo kalıncaya kadar kaynatılır, sabahları ac karna 1 cay bardağı icilir.