Cicek sevmeyen varmı acaba ? Ben şahsen cicekleri, cok seviyorum. Evimin nerdeyse her alanın da cicek yetiştiriyorum. Evim de cok ceşitli cicekler mevcut her birinin bakımıyla ayrı ayrı ilgileniyorum. Şimdi ciceğe ek olarak saksıda domates yetiştiriyorum. Sizlere cicek bakımı ile ilgili bir kac bilgi vermek istiyorum.Oncesi sizi ciceklerimle tanıştırayım .. Aşağıda yer alan bitki ve cicekler benim hayatımın en onemli parcası.

Ev cicekleri bildiğiniz uzre itinalı bir bakım istiyor. Ciceğe sadece su vermek, gun ışığıyla buluşturmak yeterli değil. Ciceğinizle mutlaka her gun sevgiyle konuşun . Cicek actıkları zaman onlara sevgi dolu sozler sarfedin. Ben bitkilerimin cicek actığını gorduğum zaman ayetel kursi okuyorum. Cunku ciceklerin nazardan cok cabuk etkilendiğini biliyorum.Ayrıca cicek dikimi yaparkende ayetel kursi okuyorum.Ciceklerime haftada bir yumurta ve patates suyu veriyorum. Haşladığım yumurta ve patatesin suyu bitkilerime iyi geliyor onların sağlık buyumesine katkıda bulunuyor.

Ayrıca haşladığım yumurtanın kabuklarını iyice oğutuyorum.Kum tanesi olacak şekilde bu parcacıkları bitkilerimin koklerine dokuyorum. Bu yumurta parcacıkları tamamiyle organik gubre gorevi goruyor. Yılda bir defa da doğum kontrol hapını bitkilerime veriyorum.Bir adet hapı suda cozup tum bitkilerimin kokune dokuyorum.Bitkiler adeta coşuyor diyebilirim. Son onemli hususu da belirteyim.Arkadaşlar ciceklerinizin yerini değiştirmeyin ve cinsine gore yer belirleyin.Cicekler yerleri değiştiği zaman cok cabuk kusuyor. Ciceklerinizi de pazartesi ve perşembe gunleri sulamaya ozen gosterin. Hangi ciceği ne kadar sulayacağınızı mutlaka cicekciden oğrenin.