Binance’den paranızı nasıl cekebilirsiniz? Dunyanın en buyuk kripto para borsalarından birisi olan Binance’in Turkiye’de de milyonlarca uyesi bulunuyor. Bu yuzden de Binance’e para yatırmak ve Binance’e para yatırmak, kripto para dunyasına yeni giren yatırımcıların en cok merak ettiği konulardan birisi. Gelin şimdi 3 dakikada Binance para cekme işlemini nasıl yapacağınızı inceleyelim!
Bilmeniz Gerekenler Onemli Noktalar:
Binance’den para cekebilmek icin BinanceTr hesabınız da olmalı. BinanceTR, binance.com’un Turkiye’de kurduğu yerel bir kripto para borsası. Binance hesabınız ile BinanceTr hesabınızı birbirine bağlayabilirsiniz. Daha sonra kendi adınıza actığınız bir banka hesabına, Binance’den para gonderebilirsiniz. BinanceTr’den haftanın her gunu ve gunun her saati para cekebilmek icin kullanabileceğiniz iki banka mevcut. Bunlardan birisi VakıfBank, diğeri ise Ziraat Bankası. Bu iki bankada hesabınız yoksa, diğer bankalarla yapacağınız işlemler EFT kapsa Adım 1: Binance Mobil Uygulamasına Giriş Yapın Binance’den para cekerken ilk yapmanız gereken şey, Binance mobil uygulamasını acıp hesabınıza giriş yapmak olacak. Bu adımda yapmanız gereken bir diğer şey, mobil uygulamanın sağ alt bolumunde yer alan “cuzdan” sekmesine tıklamak.
Adım 2: Cuzdan Bolumunde Sağda Bulunan “Transfer” Butonuna Tıklayın İkinci adımda yapmamız gereken, transfer butonuna tıklamak olacak. Ancak bu noktada birkac durumdan daha bahsedelim. Binance’den para cekmek istiyorsanız, cekmek istediğiniz parayı TL olarak BinanceTr hesabınıza aktaramıyorsunuz. Yani transfer edeceğiniz paranın bir kripto para olması lazım. Peki bu kripto para hangisi olabilir?
Binance kullanıcıları para cekmek isterken genellikle USDT kullanıyorlar. Yani sahip olduğunuz kripto paraları USDT’ye cevirip, BinanceTr’ye gondermek daha mantıklı.
Cekmek istediğimiz kadar varlığı USDT’ye cevirdikten sonra, transfer butonuna tıklıyoruz ve USDT’leri aktarmak istediğimiz cuzdanı seciyoruz. Biz direkt olarak para cekmek istediğimiz icin “Alıcı” kısmında BinanceTr’yi hesabını seciyoruz.
Adım 3: BinanceTr Hesabınıza Gondermek İstediğiniz USDT Miktarını Secin Transfer butonuna tıklayıp, BinanceTr’yi sectikten sonra artık tamamlamamız gereken nokta transfer edeceğimiz miktarı belirtmek. Ne kadar USDT gondermek istiyorsanız miktarı alt kısımda bulunan kutuya girebilirsiniz.
Bir ust gorselde de gorduğunuz gibi “Miktar” yazan bolumun altındaki kutuya miktarı girebiliriz.
Adım 4: Guvenlik İşlemlerini Tamamlayın Gonderim yapmak istediğiniz tutarı girdikten sonra Binance sizden transfer işlemini onaylamanızı isteyecek. Bunun icin, mail adresinize ve telefonunuza gelen iki farklı kodu ilgili bolume girmeniz gerekiyor.
Ek guvenlik onlemi olarak Google Authenticator uygulamasını kullanıyorsanız, uygulamada bulunan kodu da sizden isteyecektir.
Adım 5: BinanceTr Hesabınıza Gelen USDT’leri TL’ye Cevirin BinanceTr hesabınızı kontrol ettiğinizde, saniyeler icerisinde Binance’den gonderdiğiniz USDT’lerin, BinanceTr hesabınıza aktarıldığını goreceksiniz. Şimdi de bu USDT’leri al-sat bolumunde TL’ye cevirmemiz gerekiyor. Satmak istediğimiz tutarı girdikten sonra USDT’leri TL’ye ceviriyoruz.
Adım 6: Cuzdanınızda TL’yi Secin ve Cekme Butonuna Tıklayın Yedinci adımda artık elimizde TL mevcut ve cuzdanımızda TL’yi secmemiz gerekiyor. TL’yi sectikten sonra sağ tarafta yer alan “Cekme” butonuna tıklayıp son adıma geciyoruz.
Adım 7: Gondermek İstediğiniz Bankayı ve Gondereceğiniz Miktarı Belirleyin Bu adımda karşılacağınız ekranda ise ilk once hangi bankaya TL gondereceğimizi sececeğiz. BinanceTr şu anda VakıfBank ve Ziraat Bankası ile 7 gun 24 saat fiat para yatırmanızı ve cekmenizi sağlıyor. Bu bankalarda hesabınız yoksa iş gunlerinde ve iş saatlerinde EFT işlemlerini yapabiliyorsunuz.
Bankayı sectikten sonra gondermek istediğimiz TL miktarını giriyoruz. Daha sonra da sectiğimiz bankada, adımıza acılmış banka hesabının IBAN numarasını girmemiz gerekiyor. Bu adımların hepsini tamamladıktan sonra “Onayla” butonuna tıklayıp işlemi tamamlıyoruz.
Adım 8: Her Şey Tamam! Tum adımları tamamladık, Binance işlemlerin yoğunluğuna gore 2-3 dakika icerisinde banka hesabınıza transfer yapacaktır.