Not: Adı gecen şirket, firma veya kuruluşlar herhangi bir şekilde karalanmamaktadır.

Dostlar selam, sizlere bir anımı paylaşmak istiyorum. Cok sinirlendim gece gece. Arkadaşlar biliyorsunuz ki Turkiye de unlu olan bir Instagram hesap Stalklama programı "P..." var. Bu programı kullananların hesapları bir ara Instagram tarafından detect edilip kilitleniyordu ve girilmez hale geliyordu. 1-2 hafta bu olay epey yoğunlaştı daha sonra bir anda "M..." diye bir grup ortaya cıktı. Bahsettiklerine gore "P..." uygulamasından muzidarip olanları oraya topluyorlardı toplama nedenleri ise o uygulamadan cok daha iyi bir script yapıp uygulamaya cevireceklerini iddia ettiler.

İlk girdiğimizde sadece yabancılar ( İngilizce/Almanca konuşanlar) vardı sadece 1 tane Turk vardı o da programı yapan kişilerin habericisydi. Girdiğimizde 100 kişi vardı bize uygulamanın 3 hafta icinde cıkışı olacağını soylediler 2 hafta sonra beta (erken erişim) icin cekiliş yaptılar. Cekilişi kazanan kişi arkadaşlarından birisiydi muhtemelen ki oyleydi zaten. Aradan toplamda 1 ay gecti uygulamanın kod yazarlarının trafik kazasında olmesi sebebiyle ertelendiğini belirttiler daha sonra 1-2 gun gecince artık grup sayısı 1000 oldu derken bir anda grup PP si ve acıklaması değişti. Arkadaş bir anda yok oldu. Ve fotoğraflarda da gorduğunuz uzere bir diyalog gecti.

Ben en başta dolandırıcı olduklarını soyledim fakat kimse inanmadı. Admin de beta icin ( Sırf biz erken kullanalım diye) ekstra para odediğini belirtti. 1 ay sonunda hepimiz taklaya gelmeden once bu arkadaşa 20-30 dolar gonderenler olmuş sanırım. Uygulamanın ozelliklerinden 1 tanesi de fake hesap ile girip butun gizli hesapları sınırsız gorebilmekdi. Ben grup icinde milleti uyardım fakat bana sovunce uyarmayı bırakmıştım. 16-17 yaşında ki cocukların boyle şeyler yapıp insanların umidini yemesine uzuluyorum. Buraya kadar okuyan varsa teşekkur ederim.

Dosya Ekleri 1664060823792.png 467,2 KB · Goruntuleme: 32