Tunceli'nin Hozat ilcesinde 24 yıl once vatani gorevini yaparken teroristlerle girdiği catışmada şehit olan piyade er Omer Faruk Kılcı'nın annesi Hatice Kacar (78), oğlunun kabri uzerinde Yasin-i Şerif okuyamadığı icin Kur'an-ı Kerim oğrenmeye karar verdi. Şanlıurfa Muftuluğunden yapılan acıklamaya gore Anne Kacar, ilerlemiş yaşına rağmen Haliliye İlce Muftuluğune bağlı Hasan Huseyin Kur'an Kursu'na kaydını yaptırdı. Yaklaşık 5 yıl yaz-kış demeden buyuk bir azim gostererek kursa giden Kacar, kurs hocalarının da desteğiyle 78 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı oğrendi. Acıklamada goruşlerine yer verilen Hatice Kacar, hem Allah'a hem de şehit oğluna yakışır bir anne olmak icin Kur'an-ı Kerim okumayı oğrendiğini belirterek, "En cok da şehit oğlumun kabrinde okuyabilmek icin Kur'an-ı Kerim oğrenmek istedim. Okumanın yaşı olmadığı icin 5 yıl boyunca kursa devam ettim. Şimdi artık Kur'an-ı Kerim oğrendim ve 5 kez de hatmettim. İnsanın icinden geldikten sonra hic bir şey icin gec değil. Şimdi de nasip olursa Umre icin hazırlanıyorum. Aileler cocuklarına onu, bunu, interneti oğreteceklerine Kur'an-ı Kerim oğretsinler." ifadelerini kullandı. AA'nın haberine gore; Kur'an Kursu oğreticisi Medine Demir ise Kacar'ın buyuk bir azim ve gayretle Kuran-ı Kerim'i oğrendiğini, verilen her odevi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti.