Gebelik şekeri ile ilgili lutfen bakar misiniz
Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji
- Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
- Gebelik şekeri ile ilgili lutfen bakar misiniz
-
28-09-2022, 20:52:58Merhaba arkadaşlar,31 haftalık hamileyim,25 .haftada 75 Gr şeker testi yapıldı,aclık 92,1.saat tokluk 210 ,2.saat tokluk 97 ,cıktı. Sonrasında endokrin ve diyetisyen e gittim diyet yaptım bir haftanin sonunda tokluk şekerim kontrol altına alındı 1. Saat tokluk 140 altına dustu,sabah aclık şekerim ise 96-100 ,arasında cıktı.31 . Haftaya kadar boyle devam ettim kacamaklar da yaptim,koronodan oturu uyku duzenim bozuldu birde eşim icin sahur hazirlayinca ,uykusuzluk ve stres biraz dalgalanma yaptı sekerimde ara ara sabah aclıkları 100 103 105 te oldu toklukta arada 1. Saatte 150 e yakın cıktı ama hic kg almadim 67 kg ile hamile kaldım 25. Hafta da 72 kg daydim.Seker cıkınca diyetle 71 e duştum, şuanda da 71.5 kg civarindayim.dun kontrole gittim 31.hafta itibariyle bebeğim 1.700 grm 42 cm,sıvısı iyi,doktor şekere maruz kalmamış diyetine rağmen gayet guzel gelişmiş dedi.Ama sabah aclik sekerimi biraz yuksek buldu genelde tokluklar kontrol altına alınabiliyor sabah aclık zor kontrol ediliyor gebelik ilerledikce şekere direncte artıyor bebeği guvende tutmak icin sabah acliginin 92 i gecmemesi iyi dedi,insulunluk değilsin belki diyeti katilastirabilirsin dedi bı endokrin doktoruna daniş dedi, endokrinci de gunde bir doz insulin yapabiliriz dedi,bnde diyeti biraz katı yapayım akşam karbonhidrat almiyim akşam ara ogun yapmiyim bı oyle denesek belki duşer dedim endokrinci de tamam dedi,moralim cok bozuk ailemde şeker yok kg lu değilim bir bucuk aydır kg mu korudum coronadan evde hapis kaldık yinede evde yurumeye calışıyorum ,uykumu bir turlu duzene koyamiyorum gozume uyku girmiyo gec yatıp gec kalkiyorum ,streste var,sizce durumum İnsulin gerektiriyor mu ,eşim insulin e karşı ozel hastane olduğu icin pek guvenmiyor bugune kadar cok paramız gitti fetal DNA test endokrin diyetisyen derken tukendik acıkcası muayene ucretleri pahalı bir hastane eşim bunlar carkı boyle donduruyor diyip insulune karşı cıkıyor o da sinirleri mi ayrı bozuyor kafam karışık ,sabah acligi duşurmek icin ne onerirsiniz,bitkisel bir cay vs oneriniz var mı,yada başka bir tavsiyeniz yorumunuz,uzun yazdım k. Bakmayın,herkese sağlıklı gunler dilerim