Arkadaşlar merhaba 36 yaşındayım ikinci bebeğimi bekliyorum benim sorunum şoyle ve sizlerin goruşlerinize cok ihtiyacım var.ikili testim riskli cıkmamasına rağmen 4 lu testte down sendromu riskim 57/1 cıktı ve doktorum amniyosentez ya da nifty test yaptırmamı onerdi bizde nifty test yaptırdık 10 gun kafamda deli sorularla bekledim allaha şukur sonucumuz temiz cıktı .lakin asıl şu anki endişelerimin sebepleri nifty test sonrasında yapılan ayrıntılı ultrasonda cıktı.cunku ayrıntılı ultrasona kadar 4 lu test dışında bir sorun gorunmedi.oncelikle burun kemiği haftasına gore kucuk denildi.20+4 te 4 mm alt sınırda kalpte mm lik ekojenik odak beyinde koroid pleksus kisti ve bobrek genişlemesi tespit edildi.radyolog bobrek genislemesinin erkek bebeklerde kalpteki parlamanın 35 yaş ustu hamilelerde sık goruldugunu gecici olabileceğini soyledi bebeğin 4 boyutlu goruntusunu ve diğer tum olcumlerinin down sendromuna benzemediğini soyledi nifty testin nihai bir test olduğunu ve buyuk ihtimalle bebeğimin saglıkli olduğunu soyledi ama 1 haftadır icim yinede hic rahat degil nifty test sonucundan sonra bir nefes almıstım ama şimdi ayrıntılı usg de cıkan şeyler nedeniyle icim hic rahat değil sizlerin fikirlerine ihtiyacım var