Gebelik ve oruc konusu
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Gebelik ve oruc konusu
-
28-09-2022, 20:41:51Merhaba arkadaşlar.Ben 8+4 gunluk hamileyim bu benim ikinci hamileliğim konularımı takip edenler bilir 5 ay onceki bebeğimi kalbi atmadığı icin kaybetmiştim.Kan pıhtılaşması olabilir diye onlem amaclı oksapar iğne ve sabah akşam progestan kullanıyorum.Malum ramazan geliyor 26 yaşındayım ergenliğe girdiğim zamandan beri hic bırakmadım her sene tuttum ailem bu tur konulara onem verir o bilincle yetiştim.Annemle oruc konusu konuşuyorduk ben sana hamileyken 5 aylıktım ramazandı ve ben tuttum dedi(34 haftalık erken doğmuşum ben erken doğumumu asla buna bağlamıyor) Bence sen de tut gunah dedi ama hocalar hamileler tutmakla zorunlu değilsiniz diyor dedim. Sen şimdi bebeğime bir şey olur diyip tutmazsın ama Allahın gucune gider de oyle bebeğe bir şey olursa ne olacak dedi.İğne kullanıyorum sabah akşam hapım var dedim iftardan sonra icersin olmaz oyle oruc bırakılmaz dedi.Doktoruma sorarım dedim doktorlar sanki cok mu umursuyor orucu tutma der sen beni dinle sonra tutamazsın bak borc kalır ustune dedi.Ama ben tutmak istemiyorum korkuyorum yine de annemin dedikleri aklımı karıştırdı ne yapacağım