doğum yapalı aylar oldu fakat ben doğumumu hala unutamıyorum ve benim yaşadıklarımı sizler yaşamayın diye buraya yazmaya karar verdim.
Doğumum vaktinde oldu.sabahtan kan geldi hastaneye gittik hatice hanım yatış verdi ve akşama ancak doğum olur dedi.gittiğimde acılmam 4 cm di.oğlene kadar serumunda etkisiyle baya sancım oldu ve acılmam 8 cm olmuştu.buraya kadar herşey normal gecti hatta icimden diyordum ki cok cabuk acılmam oldu doğumum kolay gecer o zaman.umduğum gibi olmadı malesef..
ilk doğumumda hastaneye yatış yapılır yapılmaz suyumu patlatmışlardı ve 7 saatlik sancıdan sonra doğum yapmıştım. bunlar kendisinin patlamasını beklediler.8 cm acılamamın ardındından suyum geldi.doğumumun yaklaştığını anlayınca doğumda kaka yapmamak icin tuvalete gitmek istedim.ilk doğumumda doğuma kadar tuvalete gitmiştim.hemşireye wc ye gitme isteğimi bildirince kakanı ben cıkaracağım deyip doğum odasına aldı once idrarımı cıkardı ardından catala oturttu ben daha ıkınmam gelmedi dedim fakat hemşire kakanı alacağım oturman lazım dedi.once kakamı cıkarttı bundan sonrası tam bir felaketti.eliyle 8 cmlik acılmayı daha da genişletmeye calıştı.ben ise cığlık cığlığaydım ya Rabbi ne dayanılmaz acı ilk doğumumda bir kere bile bağırmamıştım halbuki.ardından doktorumu cağırdı.doktor geldi hemen doğuma girişti.bana ıkın diyorlar bende daha ıkınma başlamadığı icin sancı cekerken ıkınamadım.doktor kendi derdine duşmuş soylediği sozleri kulağı duymuyor.ıkın diyor ıkınmaya calışıyorum ama yapamıyorum.ıkınmazsan bebeğin kalbi duracak sorumlusu sensin diyerek sozde beni galeyana getirme kendisini de sorumluluktan kurtarmaya calışıyordu..ben bu sozleri duyunca dunyam başıma yıkıldı artık herşeyi bırakıp oturup hungur hungur ağlayacaktım.bir yandan Rabbime dua ederken bir yandan da son bir kez ıkındım oyle bir ıkınmışım ki onume kadar yırtıldım tutamadılar beni bir yandan doktor bir yandan hemşire tamam tamam ıkınma artık diyorlar. ve yavrum cıkarken de kakamı yapmışım.
doktor uyuşturarak yırtılan yerlerimi dikmeye calıştı fakat hassas yer olduğu icin uyuşmadı iki kere iğne vurdu uyuşmayınca canlı canlı dikti.allahım ne buyuk bir acı doğumdan daha fenaydı onda da cığlık cığlığaydım. doktor cok uğraştı dikemedi yuzu başortusu falan kan oldu.o halde ben kızmam gerekirken o başındaki ortuyu sinirli şekilde cıkarıp bir kenara bıraktı ve birde soyleniyor her tarafım kan oldu diye bir yandan da bana kızıyor sabit dur dikemiyorum diye uyuşmamış halde onunde kurbanllık koyun gibi durmak cok zor ister istemez kendini cekiyor insan.fazla kan kaybettiğim icin icimi temizlemeden dikti dikişlerimi.inanırmısınız iki gun de bu icimdekileri sancılar cekerek attım.diktikten sonra da başladılar hemşireyle bana yuklenmeye.kolay doğumu zorlaştırmışım.catala oturmayı bilmiyormuşum sanki hergun muntazaman oturuyormuşum gibi.su istiyorum bir Allahın kulu donup bakmıyor.sanki herşeyi abartıyormuşum gibi bir tavır takındılar.odama cıktığımda 2 saatte 2 litreden fazla su icmişim.bağırmaktan her tarafım kurumuş
boylelikle doğumdan cıktım cıktığımda bembeyaz ruh gibiydim.bana bir poşet ilac yazdı.bir arkadaşım doğumda kaptığı mikroptan dolayı 1 sene sonra felc gecirdi.ben de kaka yaptım umarım ne bebeğime ne de bana birşey olmaz.Rabbim korusun tum meleklerimizi ve annelerini.
bunları anlatmamın sebebi doktor ya da hastaneyi kotulemek değil.ben hemşirenin kurbanı oldum.ıkınmamı beklemediği icin tum bunları cekmek zorunda kaldım.Hatice hanım genel itibariyle iyi bir doktor.giden bazı arkadaşlarım oldukca memnun fakat ben doğumdaki tavırlarından dolayı hic memnun kalmadım.hastaneyi sorarsanız doğumhanesi gayet guzel,temiz ve luks bir hastane.calışanları cok ilgili değil.doğumdan sonra odama gecirttiler.aradan zaman gecince bir ihtiyac oldu bir saat gorevli aradık doğumhanede bir temizlikci bile bulamadık.yani doğudaki insanımızı belki de hakkını aramadılarından cok da onemsemiyorlar.
bu yazıyı okuyan gebe arkadaşlar maksadım sizi korkutmak değil.sadece benim yaşadıklarımdan ibret almanızı istiyorum.ıkınmanız gelmeden doğuma girmeyin ve mutlaka kesi isteyin ve de en onemlisi sizinle ilgilenen duygularınızı goz ardı etmeyen bir doktorda doğum yapın.kesi isteyin diyorum cunku yırtılma cok cok kotu ilk doğumumda kesi atıldı ve ıkınmayla doğuma girdim inanırmısınız 2 dakika doğurdum ve kesi yerlerim de hemen kaynadı.muhteşem bir gundu benim icin.bu doğumumda yırtılma yerlerim ise cok zor kaynadı ve tutmayan dikişlerim var.Rabbim hepinize Hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.
İBRETLİK Van Ozel Lokman Hekim Hastanesi (Medisina) Hatice Temel Eroğlu
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- İBRETLİK Van Ozel Lokman Hekim Hastanesi (Medisina) Hatice Temel Eroğlu