Arkadaşlar merhaba, bugun size Superonline'dan TurkNet'e geciş yaparken başımda gecen olayları objektif bir şekilde anlatmaya calışacağım.

İlk oncellikle benim bulunduğum yerde fiber ve VDSL altyapı yok ADSL var ne yazikki. Superonline kullanırken ADSL olarak bana verdikleri hız limiti Max 10 Mbps'ydi. Yani altyapım Max olarak 12 MB desteklendiği soylemişti. Superonline'dan once ise Turk Telekom kullanıyordum onların soylediklerine gore ise altyapımın Max 8 Mbps desteklediğiydi neyse taahhutmuzun bitmesine yakın Superonline'nın kullandığım paketinin fiyatını yukselttiği icin bende TurkNet'e araştırıp ve ona gecmek istedim. Onlar ise altyapımın Max 12 desteklediğini ve en az 14-15 Mbps vereceğini soylediler. Bende tamam o halde gecelim fakat taahhutun bitmesine 2 ay ver dedim onlarda cayma bedelinin 120 TL'ye kadar biz karşılıyoruz dedi. Bunun uzerine Superonline arayıp cayma bedelinin 110 TL olmasından dolayı 2 ay kala iptal ettim ve TurkNet'e gectim.

TurkNet'e gecme işlemim cok kolay oldu belgeleri yolladım MNG Kargo ile 1 iş gununde gitti. Belgeler ulaştıktan sonra kayıt işlemi vs yapmışlar ve youtbede video izlerken birden modemimde internet gidip geri gelmesi uzerine TurkNet'e gecmiş oldum yani 1-2 dklık bir kesinti yaşadım başka hicbir sıkıntısı olmadı şu ana kadar hem hız olarak soyledikleri gibi 15 Mbps alıyorum ve hicbir kesintide olmadı.

Fakat bana kalırsa dezavantajları uye olduktan sonra yani TurkNet'e gectikten sonra muşteri temsilcilerine bağlanamıyorsun internet sitesinden destek kaydı acabiliyorsunuz ve 120 TL'ye kadar cayma bedelini de şoyle oduyolar siz ilk başta Superonline 120 tlnizi veya ne kadarsa cayma bedeli onu oduyorsunuz onun faturasını TurkNet'e atıp onlarda sizin faturunuza 6 ayda 20TL'lik indirim yapıyorlar ve boylece cayma bedelini karşılamış oluyolar, benim karşılaştığım sıkıntılar bunlar 3 ay oldu şu ana kadar ne hızımda duşme ne de kesinti yaşadım.