bebek hırkası nasıl orulur yakadan başlamalı bebek hırkası anlatımlı anlatımlı yakadan başlamalı hırkaları hırkaları
Bebek Hırkası kolay anlatımlı
Ben kızıma hırka modeli ararken buldum bu hırkayı ve başlamaya karar verdim. İnternette o kadar cok orgu ile ilgili site ozelliklede blog var ama işe yarayacak doğru duzgun anlatan site bulmaz zor. Bende bulunca sizinle paylaşayım dedim.
LACİVERT HIRKANIN YAPILIŞIII:
Arka- 60 ilmek başla 1 sıra ters 4 sıra duz 1 sıra ters orup duz orguyle 1 karış 4 parmak or kol evini 3,2,1 kesip 2 parmak daha duz or ve 12 sıra haroşo orerek orguyu bitir (kes)
On- 35 ilmek başlanıp 1 sıra ters 4sıra duz 1 sıra ters orulup duz orguye gecilir duz orgunun 4. sırsında on taraffa gelen yerde 3 ilmek orup 3 ilmek kesin ilik olacak donuş sırasında kesitiğimiz ilmeklerin yerine şişe 3 ilmek atıp kalan 3 ilmeği orun bu işlem 5 kez yapılacak. kol evleri arka gibi 3,2,1 kesilip 2 parmak duz oruldukten sonra haroşoya gecilir yaka oyuntusu icin onden ilikli yerden yani once 5,3,2,1 olarak kesilir karşılıklı her iki onden aynı şekilde. haroşonun 12 .sırasında orgu kesilir.
Kol- 25 ilmek başlanır onde ve arkada yapılan etek orneği uygulanır ve 4 parmak duz orgu ile orulur sonrasında yanlardan 1 er ilmek arttırılarak 35 ilmek olana dek orulur kol evi 3,2,1 kesilip tum parcalar dikilir.
Kapşon- yakadan ilmek alınarak (108 ilmek) duz orgu ile 1 karış kadar orulup ilmekleri 3 e bolerek ilk 36 ilmeği keselim. kalan 72 ilmeği orup diğer taraftan bu sefer 36 ilmek keselim ortada kalan 36 ilmeği 36 sıra orup kesilim. once kestiğimiz kısımları uzun parcanın yanlarıyla dikişle birleştirelim
Not : bu sayılar bebe yunu icin gecerleidir makarna ip gibi kalın yunlerde sayıları hemen hemen yarıya duşurun.
Bebek Hırkası kolay anlatımlı
Dikiş, Nakış0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Dikiş, Nakış
- Bebek Hırkası kolay anlatımlı