TurkNet VAE ve yapa tercihi
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- TurkNet VAE ve yapa tercihi
-
28-09-2022, 20:07:57Merhaba son 2-3 gunden beri değişik bir sorun ile karşı karşıyayım. Neredeyse yıldonumu olan 10-15 upload / 30-35 download ı olan yapa sistemine sahip VDSL internete sahibim. Son 2 gundur evimin etrafına fiber kutuları vs koyuyorlardı. Şans eseri oğrendiğimiz bilgi ile internetimin kesildiğini oğrendim. Arıza kaydı bıraktık ve sonuc olarak VAE sistemine gecebileceği mi 35'ten ote hızları alabileceğimi onay verirsem 1 haftada yapılabileceğini soylediler. Yine şans eseri bulduğum saha gorevlisinden aldığım bilgiler ile TurkNet'in yapa sistemi TT'nin fiber santralleri ile uyumsuz olduğunu soyledi. Laf arasında evime kadar fiber gelebileceğini soyledi. Merak icin sorduğumda iski borularını kullandıklarını soyledi bana. Şimdi bazı bilgiler ile kimisi yapa sistemini over iken kimisi VAE daha iyi diyor. Burada nasıl bir yol izlemeliyim? Yapa sisteminin uyumlu hale gelmesini mi (daha cevap alamadım bununla ilgili) yoksa VAE sistemine bodoslama girmek mi? (suresi belli fakat sozde hizmeti alabilecek miyim?)