TTNET 16 Mbps internet kullanıyorum. Gecen ay taahhut bitti, yeniletmek icin konuşurken VDSL gecişi hakkında da sorularımı ilettim. Kontroller yapıldı ve gecebilirsiniz dediler ama o gun geciş yaptırmadım. Gecen hafta birkac kere aradım ceşitli sorunlarla ya sağlıklı bir goruşme olmadı ya da gecemezsiniz cevabını almıştım. En son 2 gun once konuştum, tekrar kontroller yapıldı ve olumlu cevap aldım. "paketi değiştirmeden hattı VDSL'e aktarıyorum" denildi. Birkac dakika icinde modem gidip geldi, DSL ışığı turuncuya dondu ve (ADSL - Max 18 Mbps) olarak gozuken değerler gorseldeki gibi (VDSL - Max 74 Mbps) oldu.

Amacım tabii ki VDSL hızlarını alabilmek. Fiyatlar cok daha uygun olduğu icin bugun TurkNet'e başvurdum. Gerekli tum bilgilerimi verdim fakat orada hattımın ADSL olduğu ve Max hızı 16 olabileceği soylendi. Ben de yukarıdaki sureci anlattım, VDSL gecişi yapıldığını ve arayuzde gorduğum hızlardan bahsettim. Fakat gene "ADSL gozukuyor, bu durumda port yoktur" gibisinden bir cevap aldım.

Kafamı karıştıran olay; ben birkac gundur VDSL altyapısı ile ADSL kullanıyorum diye biliyorum. Fakat durum boyle değil mi? VDSL hizmeti alabilmem icin bu durumda yapabileceğim bir şey yok mu? Sonuc illa bahsi gecen "port" mevzusuna mı cıkacak anlayabilmiş değilim.

Ek bilgi olarak; tum altyapı sorgulama sistemlerini ara ara kontrol ediyorum, neredeyse hicbirinde bizim binaya ilişkin veri cıkmıyor. Bulunduğum binada 8 yıldır, toplamda da yaklaşık 15 yıldır aynı abonelik uzerinden TTNET kullanıcıyım.

Dosya Ekleri adsfasdfas.jpg 65,8 KB · Goruntuleme: 39