Arkadaşlar Turk Telekom'un ve TurkNet'in kendi sorgulama sitelerinde 50 Mbps kadar alabileceğim yazıyor. Ben TurkNet'in işe yaramaz YAPA'sında 7 Mbps alıyorum, ustelik fiber paketten 10 TL duşuk bir ucretle. Kendilerine sordum, maksimum altyapınızın aldığı hız bu falan dediler. Ben neden kendi internet sitenizde 50 Mbps gosteriyorum dediğimde; siz YAPA altyapısındasınız, sitedeki Turk Telekom altyapısını gosteriyor dedi. Peki neden YAPA'da bana 50 değil hadi 20 dahi vermiyorsunuz dediğimde, santrale uzaksınız dedi.

VDSL hizmetlerini 1.2km kadar verebiliyorlarmış, ben 1.7km uzaklıktayım. Peki beni YAPA'dan cıkarsanız nasıl olur dedim, cevap veremedi. VAE geciş yapmak istediğimi YAPA'nın uzaktaki muşteriler icin hicbir anlam ifade etmediğini soyledim. Boş port yok falan dediler, sıkıntı yok dedim.

Sonucta alacağım hız 25 30'a kadar yukselecek, bu konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar icin 1.2km dışında iseniz YAPA'dan VAE gecmeniz cok iyi olacaktır sizler icin. Eğer altyapınız destekliyorsa. Bu arada internet sağlayıcının size port sağlaması zorunludur. TurkNet sağlayamazsa Turk Telekom'a gecer 20-30 TL fazla verir 12 ay taahhut yaparım port kendiliğinden acılır zaten.

Dosya Ekleri 33.png 146,6 KB · Goruntuleme: 127

22.png 154,9 KB · Goruntuleme: 123