Merhabalar Technopat ailesi.
Gecen ay turk-telekomdan TurkNet'e geciş yaptım. İnternet ve telefon olmak uzere, internetten olumlu mesaj aldım ama telefonda telefon abone bilgiler uyuşmadığı icin ret cevabı verdiler. İsterseniz size arka planda yeni telefon hizmeti sunarız eğer eski numara sizin icin onemli değilse denildi bende kabul ettim.
2 hafta boyunca internetimi sorunsuz bir şekilde kullandım.
Eğer bizim mudahalemiz ile sorun cozulemezse fiziksel kontrollerin yapılması icin saha ekiplerine bilgi vereceğiz. 48 saat icerisinde destek talebinizi cozeceğiz ya da size problemin ne olduğunu, nasıl cozebileceğimizi, varsa sizin yapmanız gerekenleri bildireceğiz denildi bana.
2 gun sonra turk-telekom saha ekibinden bir eleman geldi bizim binaya internet kutusuna kablo caktı ve ucu acık bırakılacak şekilde bundan sonra sizin sorumluluğunuzda denildi bende zaten binada mevcut bir tane kablom var ve internetimi kullandığımı soyledim o da hem internet hem telefon olmaz bu mevcut kabloda şeklinde soyleyip TurkNet ile iletişime gecin dedi yani kısacası sallamadı pek. Ben 1 hafta daha interneti sorunsuz şekilde kullandım mevut hat kablomdan daha sonra;
Durumu ilettiğimde TurkNet muşteri hizmetlerine biz sadece sinyal vereceğiz dediler. 1 hafta daha bekledim durum duzelmeyince bana bildirim olarak.
"Gerekli incelemeleri sağladık. Telefon hizmetinizle ilgili onceki operatorunuz ile goruşmenizi rica ederiz. İyi gunler dilerim." denildi.
Tekrar destek talebi oluşturdum bu sefer "merhaba, bağlantınızı kontrol ettik ve yaşadığınız arızanın duzeltilmesi icin Turk Telekom saha ekiplerine 2021010800080906851 numaralı arıza iş emrini ilettik." mesajı bıraktılar ondan sonra ise internetim kesildi.
3 saat bekledikten sonra aklıma aşağıda kalan kablo geldi gittim acık uclarını ek olarak mevcut kabloyu birleştirdim bu arada kontrolleri yaptım tam bizim binaya iletim veriyor yanlış yere bağlamam imkan yok. Bağladıktan sonra internetim ADSL 10Mbps olarak geldi. Telefonumda aramalar geliyor ama arama yapamıyorum birkac kere daha goruştum ama cozum maalesef yetersiz oldu. VDSL 35Mbps bağlantım gitti yerine ADSL 10Mbps ile olmayan geldi sırf yeni kablo yuzunden aşığa indim tekrar eski haline yapınca internetim yoktu.
Fikir veya yardımcı olursanız cok teşekkur ederim aklınızda kalan sorular varsa sorun ben cevaplayabilirim.