Merhabalar,

Yaklaşık 2 hafta once TurkNet'e geciş yaptım. Paketleri ve sunduğu fırsatlar gercekten cok cok guzel fakat Telekom altyapısından kaynaklı gunun belli saatlerinde inanılmaz bir hız duşum problemi yaşıyorum. Normalde kullandığım internet 75 Mbps fakat saat 19:00'dan sonra yaklaşık 00:00 veya 01:00'a kadar inanılmaz bir duşuş oluyor ki burada 2-3 Mbps'ten bahsediyorum. İşin en ilginc yanı download esnasında 6 MB/s ortalama ile indirme lemi yapabiliyorken normal internet kullanımında ( Chrome, Facebook, Instagram, Netflix vb... ) Muthiş bir duşuş, kasma yaşıyorum. Elektrikci cağırdım ve kablolara baktırdım. Kablolarda herhangi bir sorun olmadığını soyledi. Modem değiştirdim ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.

Gunduz vakitlerinde hicbir sorun yaşamıyorum. Kablo değiştirsem (CAT6-CAT5e gibi.) Sorun ortadan kalkar mı? TurkNet muşteri hizmetlerine zaten bağlanamıyorsunuz. Bağlansam da alacağım cevabı aşağı yukarı biliyorum. "Dunyayı etkisi altına alan korona virus sebebiyle" ile başlayan bir konuşma olacak muhtemelen ama ben bu sorunu 1 aydır yaşıyorum.

Orneğin; Call of Duty oynarken packet loss yuzde 27-28'e kadar yukseliyor.