Oncelikle merhaba,

Yaklaşık 3 haftadır yaşadığım bir problem hakkında en son burada konu acma mecburiyetinde buldum kendimi. Cunku TurkNet calışanları bir haltı duzeltemediler halÂ. Yaklaşık 1 ay oncesine kadar YAPA altyapısındaydım TurkNet'in fakat bulunduğumuz bolgede Turk Telekom'un Fiber donuşum calışmaları olduğu icin YAPA altyapısı tamamen iptal olmuş durumda ve butun kullanıcılarının VAE'ye donuşu sağlanıyormuş. Beni de 1 ay oncesinde VAE altyapısına aldılar ve internet paketimi 100 Mbps'ten 35 Mbps'e aldılar.
Buraya kadar sorun yok fakat VAE altyapısına alındığım ilk gunden itibaren haftanın 4-5 gunu akşam 20.00 ve 23.59 saatleri arasında ciddi derecede hız duşuşu ve jitter problemi oluyor. TurkNet'e geciş sağlamadan once butun altyapımı Nexans CAT6 kablo ile yeniledim ve testlerini bizzat kendim gercekleştirdim. Altyapımda en ufak bir problem yok. Bağlı olduğum DSLAM kutusunu penceremden bile gorebiliyorum. O derece yakınım kutuya.
Konuya donelim. Dediğim saatlerde hızım aşırı derecede duşuyor. Sorun ile alakalı TurkNet OİM'e yazdım fakat "Network ekibimiz kontrol ediyor." adında bir mesaj yolladılar. Ardından "Donanımsal bir probleminiz mevcut. Altyapı ve modeminizde problem olabilir. Ethernet kartınız gerekli hızı desteklemiyor olabilir" diye sacma sapan bir mesaj aldım fakat sorunum hala giderilmedi. İlk abonelik zamanlarımda guzel hizmet aldığım TurkNet son 2-3 aydır berbat otesi bir hizmet veriyor sağ olsun. Konuyla alakalı daha onceden başına bu sorun gelen ve cozume kavuşturabilmiş bir arkadaşım varsa lutfen yardımcı olur musunuz? Gerekli gorselleri ekliyor olacağım.
Şimdiden teşekkurler.

Dosya Ekleri Hız Testi 2.jpg 36,4 KB · Goruntuleme: 63

Hız Testi.jpg 34,8 KB · Goruntuleme: 63