Şu anda TurkNet'e geciş aşamasındayım sorunlarım duzeldikce guncelleyeceğim.
Bu sırada yaşanan şeyleri size aktarmak istedim hem de kendim bilgi almak amaclı, teşekkurler.
Turk Telekom denen illet ile taahhudum bittiği gibi yaklaşık 165 TL gibi bir fatura aldım.
Dolayısıyla hem fatura hakkında konuşmak hem de bu işe son vermek icin gazıosmanpaşa'da bulundan Turk Telekom'un merkezlerinden olan yere gittim.
Konuştuğum kişi ile ufak tartışmalar yaşadım "eğer istersek internetinizi kesebiliriz, TurkNet bizim altyapımızı kullanıyor, eğer kapatmak isterseniz portunuzu başkasına vereceğiz" dediler tabii ufaktan kusura bakmayın tutuştum fakat anlaşılabileceği uzere sadece satış yapmaya calışıyorlardı ve yalandan yaptırımlar uygulamaya calışıyorlardı. Fakat aynı zamanda 100 Mbps download 8 Mbps upload vereceklerini soylediklerinde de bir o kadar mutlu oldum (guncel olarak 16 download 1 upload kullanıyorum) ve bunu duyar duymaz anında TurkNet'i arama gereği duydum.
TurkNet'i aradım ve bulunduğum noktada alabileceğim hızları vs sordum (oncesinde altyapı sorgulama icin TurkNet sitesine baktığımda ozgur iletişim 35Mbps verebilecekleri sitede yazıyordu fakat bir sure sonra altyapı bulunmamaktadır hatası almaya başladım) ve Turk Telekom'un bilgileri gizlediğini soylediler dolayısıyla benden (tam hatırlamıyorum kusura bakmayın) abone no gibisinden bir şey istediler, tabii hemen baktım ve verdim abone no'sunu.
Kullandığınız tarife yalın 16 dediler eğer TurkNet'e geciş sağlarsanız 16 Mbps olarak gececeksiniz fakat 100 Mbps interneti alabileceksiniz dediler. Muşteri temsilcisi olan Mehmet Bey'e selam olsun buradan sağ olsun telefonda bir benim kadar o da uğraştı.
Ardından geciş işlemlerini başlattım.
Şu anda Online işlemler uzerinden TurkNet'e mesaj attığımda başta geciş işlemleri dolayısıyla şu an karşı operatordeki hız bilgilerime gore işlem yapıldığını soylediler.
Gayet kabul edilebilir bir cevaptı eyvallah dedim, kurulacağı gunu bekliyorum.
Fakat sonrasında kafama şu takıldı, ulan evet 100 Mbps verecekler falan ama binamda fiber kutusu falan yok?
Zamanında aldığım internet ise 16 Mbps nasıl bir anda 100 Mbps gibi bir atlayış gecireceğim ki bu resmen kaplumbağadan inip ata binmek gibi?
Dolayısıyla kafamda soru işaretleri oluştu ve o anki soru işaretlerini gidermek amaclı TurkNet'in Online işlemler kısmından soruları sormaya başladım.
Binamın icinde fiber kutusu goremiyorum fakat Turk Telekom ve sizin muşteri hizmetleriniz 100 Mbps alabileceğimi soyledi, problem olmaz değil mi?
Acılan aboneliğin bakır altyapı olarak acılmış ve mevcutta olan hizmetiniz bakır hizmettir. Fiber olarak hizmet alımı yapamamaktasınız ve hızınızda 16 Mbps olarak gorulmektedir. Ben de fiber sanırım 100 Mbps'nin uzerinde olan hizmet yani benim alacağım VDSL dolayısıyla fiber kutusuna vs ihtiyac yok bunu ancak yeni idrak edebildim.
Fakat tabii ki idrak edemeden once birkac soru daha sordum o anki endişe ile. Sorular ise aynen şoyleydi;
Fakat anlamadığım nokta muşteri hizmetlerinizin bunu dile getirmesi madem oyle neden 100 Mbps hız alabileceğimi soylediniz ki?
Muşteri hizmetleri ise inanılmaz mantıklı bir cevap vermiş; "geciş işlemleriniz tamamlandıktan sonra hız paket değişikliği talebinde bulunarak altyapınızın desteklediği en yuksek hızı alabilirsiniz. Online işlemler merkezinden geciş işlemleriniz tamamlandıktan sonra hız testi yapabilirsiniz" fakat dediğim gibi kafamda hala fiber kutusu olmadan 100 Mbps alamayacağım olduğu icin ısrarla aynı duşundum bugun ise buraya yazarken olayı ancak idrak edebildim.
Şimdi aklınızda şu soru, sorun nerede?
Port olmaması...
Turk Telekom'dan defalarca rica etmeme rağmen, dile getirmeme rağmen 24 Mbps hızına yukseltemedim, boş port yok dediler.
Ve ben bu işi garantiye almak icin gaziosmanpaşa'daki mudurlukte 24 Mbps hızına gecmek istiyorum dedim taahhut falan umurum da değildi eğer olursa da odeyip TurkNet'e gececektim bu kadar garanti garanti soylememin sebebi port sorununu dile getirip getirmeyeceklerini oğrenmekti.
Yine husran, bana 16 Mbps hızın uzerine cıkamayacağımı portun ADSL olduğunu soylediler.
Şimdi TurkNet geldiğinde 16 Mbps hızı bana verecek ve sonrasında yukseltmek istersem yine aynı problemi yaşayacak mıyım?
TurkNet de bana donup port yok dolayısıyla yukseltemiyoruz gibi zırvalar soyleyecek mi?
Eğer soylerse ne yapmam gerek elimden gelen sadece beklemek mi? Ulan para vermeye bile hazırım bir tane fazladan port icin.
Yardımınız icin şimdiden teşekkurler şu anlık geciş işlemleri sorunsuz ilerliyor.
TurkNet tarafından soylenen hızın farklı olması
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- TurkNet tarafından soylenen hızın farklı olması