Uzun yıllardır Turk Telekom kullanan ama coğunluğun aksine mağdur olmayan, sorunsuz ve kesintisiz hizmet alabilen şanslı kullanıcılardan biriydim. Vadettikleri internet hızıyla aldıkları ucretin celişmesi sebebiyle taahhutumun bitmesine 2 ay kala TurkNet'e gecmeye karar verdim. Muşteri hizmetlerini aradığımda odediğim mevcut hizmete cok yakın bir cayma bedeli yansıtacaklarını oğrendim ve en hızlı şekilde geciş işlemlerimi tamamlamak istedim.

15.12.2020 - belgeleri imzalayıp sabah saat 9 sularında MNG kargoya teslim ettim.
16.12.2020 - kargo takip numarasından sorguladığımda kargonun teslim edildiği bilgisine ulaştım.
17.12.2020 - aktivasyon sureci, belgelerinizi kontrol ediyoruz olarak guncellendi.
18.12.2020 - TurkNet tarafından arandım ve nakil icin sesli onay alındı.
19.12.2020 - aktivasyon surecine başladık olarak guncellendi.
20.12.2020 - yaklaşık 5 dakikalık internet kesintisinden sonra TurkNet'ten modem kullanıcı adı ve şifremi iceren bir SMS geldi, kurulumu yaptım ve bağlandım.

Aşağıya Turk Telekom 35 Mbps'lik hizmetimin hız testi ve aldığım değerleriyle mevcut TurkNet hız testim ve hat değerlerimi bırakıyorum. Paylaştığım verilerin yol gosterici olması umuduyla.
Turk Telekom 35 Mbps hız testim ve hat değerlerim.

TurkNet 75 Mbps hız testim ve hat değerlerim.

VDSL'den geciş yaptığım icin ilk etapta standart olan 35 Mbps tanımlandı ve Online işlemler sekmesine ulaşıp kısa surede tek yukseltme seceneği olan 75 Mbps'e geciş talebinde bulundum. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrardan internet bağlantım koptu ve geri geldiğinde 35 Mbps'ten 75 Mbps'e tanımlandığını gordum. Bunun dışında gecişimden itibaren hicbir kesinti yaşamadım.