Herkese gunaydın..11+1 haftalıkken kanamadan dolayı doktora gittim ensesinde kalınlık farketti 2.5 ile 3mm arası tam olarak hatırlamıyorum.3-4 gun sonra gittiğimde 1.6 olarak olctu ensesini incelmiş dedi ikili testim yapıldı sonucları temiz geldi.Basta neden kalın cıktı diye taktım tabi dr ara donemde kalın cıkabiliyor sonra incelebiliyor boyle dedi.İcin rahat değilse amniyosentez yapalım ama bence bir sey yok dedi dusuk riski oldugu icin istemedim kesinlikle.Zaten ne olursa olsun bebeğim vazgecme gibi bir duşuncem de hic olmadı.Ayrıntılı ultrasonumu perinatolog yaptı herseyi guzel cıktı şukur bir sorun yok.Gecen gun baska dr a gittim ensesi basta kalın cıkmıştı sonra inceldi ikili ve ayrıntılı temiz cıktı down olsa belli olmaz mıydı ultrasonda diye sordum.Olmayabilir sonra ense inceliyor zaten amniyosentez kesin sonuc dedi.Arastırdıgım kadarıyla ayrıntılıda down olan bebeklerde organlarda sorun ya da burunda bacak boyunda kısalık cıkıyormuş.Acaba oyle bir sey var mı varsa bilmek psikolojik olarak kendini hazırlamak daha mı iyi olurdu acaba diye duşunuyorum elimde olmadan cok uzuluyorum.Aynısını yaşayan var mı yorumlarınızı bekliyorum