Muğla'nın Ortaca İlcesi'nde muteahhitlik yapan 40 yaşındaki Hıdır Kesici kadınların adet donemlerinde cektikleri sıkıntıları ortadan kaldırmak icin tek kullanımlık hijyenik pedli camaşır yaptı.
Eşi Dilek Kesici'nin adet donemlerinde cektiği sıkıntıları gozlemleyen Hıdır Kesici bu zamanlarda, kadınların rahat olamadıkları icin oncelikle psikolojik sıkıntı yaşadıklarını, kullanılan pedlerin kayması nedeniyle ic camaşırlarının kirlenebildiğini, pedlerini değiştirdikleri halde istemedikleri koku ve goruntuye gun boyu katlanmak zorunda kalabildiklerini belirtti.
Kesici, “Once eşim denedi ve bu buluşumun işe yaradığını gorduk. Araştırmalarım sonucunda boyle bir calışmanın bugune kadar Turkiye'de ve dunyada yapılmadığını anladım. Eşimin yakınları da kullandı ve cok memnun kaldı” dedi.
Her turlu hijyenik pedin istenilen her tur ic camaşırına uygulanabildiğini anlatan Hıdır Kesici, tek kullanımlık kulotların, ozellikle g-string modellerini adet donemlerinde oldukca kullanışlı hale getirdiğini soyledi. Kesici şunları soyledi:
“Dort aydır buyuk bir gizlilik ve titizlikle yakınım olan bir terzide dikim calışmalarını tamamladıktan sonra 20 Haziran'da Turk Patent Enstitusu'ne başvurdum. 5 bin YTL olan başvuru harcını yatırdım.
Patent Enstitusu tarafından Turkiye'de boyle bir calışma olmadığı belirtildi. Turkiye deki firmaların bu buluşuma ilgi gostereceklerini umuyorum. Seri uretim yapıp ABD, Rusya, Cin ve Arap ulkelerine de pazarlamayı duşunuyorum” dedi.
Her ulkede ayrı patent ucretini odeyerek tum dunyada yapım haklarını elde edeceğini belirten ve bu konuda kesin kararlı ve inanclı olduğunu vurgulayan Kesici “Sadece Turkiye'deki değil, tum dunyada yaşayan kadınların dualarını alacağıma eminim” diye konuştu.
İnşaat muteahhidi olmasına rağmen değişik icatlarıyla dikkat ceken Hıdır Kesici uc ay once de ışıklı şemsiye ile de gundeme gelmişti.
Uzun yıllar Almanya'da calışan Kesici Turkiye'ye kesin donuş yaptıktan sonra Ortaca'nın Guzelyurt Koyu'ne yerleşti.