Robert İtalyada, aynı fabrikada 30 yıldır calışmaktadır Robert.Fabrikadaki herkes onu tanımaktadır.Bir gun fransa başbakanının italya ziyaret planında o fabrika da vardır. Sonra fransa başbakanı gelir, fabrikaya girer , mudur ve ust duzey gorevliler başbakana fabrikayı gezdirmeye başlarlar. Sonra başbakan robert'in olduğu bolume gelir ve robert i gorur.Olay burda kopar, başbakan;
- Robert abi nasılsın? Yıllardır goremedim seni.
- İyilik evlat sen nasılsın?
Buşekilde belli bir sure daha sohbet ederler, sonra başbakan gezisini bitirir ve fabrikadan cıkar.Sonra herkes robertin başına toplanır
- Yahu sen koskoca fransa başbakanını nasıl tanıyorsun?
- Arkadaşkar o kadar onemli bir şey değil. Cocukluğunda tanırdım elimde buyudu.
Aradan belli bir zaman gecer, olay unutulur. Sonra iniltere başbakanı İtalya'ya bir ziyaret gercekleştirecektir. Ziyaret edeceği yerler arasında Robertin fabrikası da vardır. Sonra İngiltere başbakanı gelir, sıra fabrikaya gelmiştir. Sonra fabrika muduru ve yetkililer başbakanı karşılarlar ve onu gezdirmeye başlarlar, sıra robertin olduğu bclumdedir; başbakan robert i gorur ve ;
- Robert abi nasılsın? Yıllardır goremedim seni.
- İyilik evlat sen nasılsın?
Buşekilde belli bir sure daha sohbet ederler, sonra başbakan gezisini bitirir ve fabrikadan cıkar.Sonra herkes robertin başına toplanır
- Yahu sen koskoca İngiltere başbakanını nasıl tanıyorsun?
Sonra amerika başbakanı gelir ve aynı olaylar tekrar yaşanır. Herkes Robertin başına toplanır ve;
- Yahu sen koskoca Amerika başbakanını nasıl tanıyorsun?
Sonra fabrikanın muduru cok sinirlenir ve cok kıskanmıştır, roberte şoyle der;
- Sen şimdi papayı da tanıyorum dersin
- Evet cok iyi arkadaşımdır
- Hadi lan gidiyoruz o zaman pazar gunu Vatikana
Robert kabul eder ve pazar gunu vatikana giderler. Fabrikanın otobusuyle şofor, mudur ve robert vatikana gelir. Sonra robet mudure;
- Siz gelmeyin sizi iceri almazlar. Der ve iceri girer.
Sonra papa ile birlikte halka selam verirler herkes onları alkışlamaktadır. Sonra robert geri doner. Mudur bayılmıştır ve başında şofor beklemektedir. Sorar;
- Beni papa ile gorunce dayanamadı değil mi
şofor;
- Yok, o zaman bayılmadı ama arkada oturan iki japondan birinin " Yahu bu bizim robert te yanındaki takkeli adam kim ?" dediğini duyunca daha fazla dayanamadı.