Arkadaşlar şu anda 4 aylık hamileyim. Doğumla ilgili kafama takılan şeyler var. Bunları bir an once netleştirmek istiyorum. Mesela doğumda eşiniz ya da sevdiğiniz bir yakınınız iceri girdi mi? Bu eşte soğukluk yapar mı? (Normal mi değil mi henuz belli değil.) Eşim girecekti biri aklıma bunu soktu ve kafama takıldı.

İkincisi araştırmalarıma gore Turkiye'de normal doğumda cok fazla kesi atılıyor. Bu iyi değil(?) ama doktorlar kolaylık olarak goruyor. Bunu doktora sordunuz mu mesela hic? Şu anda sorsam sacma mı olur? İkincisi vajinal muayeneden hic hoşlanmıyorum 37. haftada yaptırır mıyım emin değilim. Mesela doğumda da elini sokuyor ya da acılma var mı diye sokuyor bu duşunce beni tedirgin ediyor. Sırf bu yuzden normal doğumdan vazgecebilirmişim gibi geliyor. Bu konuda ne yapmalıyım acaba?

3 tane farklı doktora gittim şu zamana dek ve hepsi farklı tarihler verdiler bebekle ilgili. Bu normal mi? 1 hafta ileri 15 haftalık veya 14 haftalık gibi. Bebekte gelişim geriliği oldukca mı bu tarih geriliyor acaba?

Hicbir doktordan net olarak hoşlanmıyorum. İlla ki beni sinir edecek bir şeyler oluyor. Hep cok yoğunlar en kotusu. Doktor bir gunde defalarca doğuma, kurtaja vs. giriyor mesela yarım saatte doğumu yaptırıp muayeneye donuyor. Benimle doğru duzgun oturup konuşan gormedim. Sizin de boyle mi? Kapıda 1.5 saat beklememi saymıyorum bile. Adama soru soracağım resmen vakti yok beni dinlemeye. Ağdacıda bile daha iyi hizmet goruyorum. Bunları dert etmekte haksız mıyım?