Merhaba değerli arkadaşlar, 1 ay oncesinde hatta 1 senedir 31 Mbps kullandığım TurkNet Internetin'de 1 haftadır sorunlar olmaya başladı. Kablo problemi asla değildir kablomu. UTP CAT6 ile hatta gelen ekleri boncuklama ile ekledim, bantla bile eklemedim. Hat değerlerim interneti sorunsuz kullandığım zamanlarla aynı, hicbir değişen değer yoktur. Belirli saatler arasında pingimin duşuk olmasına rağmen cok yavaş dalgalanmalı bir bağlantıya sahibim. Surekli arıza kaydı acmama rağmen. Telekom ekipleri sorunu benim ustume atıyorlar. Ama yemiyorum, elektrikci olduğum icin SNR değerlerini ve de attenuation değerlerini cok iyi bilirim. Bugun de TurkNet ekiplerinden biri arayarak doğu şiveli bir kişi benimle telefonda inatlaşıyor. Beni salak yerine koyup SNR değerlerini fizik kurallarından bahsedior. Bir de bilgisayar muhendisiymişmiş. Daha doğru duzgun kullanamıyor İngilizceyi, Turkce acıklamaya calışıyor. Boylelerini işe aldıklarını şaşırıorum. Benim derdimi cozum bulacağına daha Turk Telekom'u destekliyor. Neyse, ankastreden gelen 2 tane kabloyu benim CAT6'daki farklı renklere bağlayarak modemi giren jacki dahi yeniledim CAT6 pensesi ile yani mudehale etmezlerse en son secenek ankastreyi mudehale etmem olacak. Krone ile cakarım bu sefer kabloları eksiz şekilde. Kafamı acayip attırdılar. Neredeyse ne var ne yok kıracaktım. Duşuncelerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri Capture+_2020-09-15-22-48-11.png 217,5 KB · Goruntuleme: 52

Capture+_2020-08-24-12-52-17.png 108,4 KB · Goruntuleme: 49