Merhaba arkadaşlar.

4 senelik VodafoneNet VDSL muşterisiyim. Firma kaynaklı belli başlı problemlerden dolayı TurkNet'e gecmeyi duşuyordum ve taahhutumun bitmesine 1 ay kala abonelik başvurumu yaptım. Bu konuyu acma sebebim; eminim ki benim gibi TurkNet'e gecmeyi duşunen bir cok arkadaş vardır ve bu sureci merak ediyordur diye duşunmem.

03/09/2020 tarihinde, VodafoneNet firması ile olan taahhutumun bitmesine 1 ay kala (Taahhut bitiş tarihim 02/10/2020) TurkNet firmasını arayıp abonelik başvurusu yaptım.
Not: Taahhut suremin bitmesine 1 ay kaldığı icin VodafoneNet muşteri hizmetlerini aradım ve cayma bedelimin 1 aylık son faturam kadar olacağını ilettiler. Yani yaklaşık 74,00₺

VodafoneNet Modem DSL Bilgilerim

VodafoneNet Speedtest Sonuclarım

Başvuru Sureci

03/09/2020
Abonelik başvurusunun hemen akabinde TurkNet tarafından Abonelik Sozleşmesi ve Churn Evrağını mailime gonderdiler.
04/09/2020 Cuma gunu mailime iletilen evrakların cıktısını aldım ve imzalayıp MNG Kargo ile 16:00'da gonderimi sağladım.
05/09/2020 Cumartesi gunu kargo takip numaramdan kargomu sorguladığımda saat 10:32'i de imzaladığım sozleşme/evrakların teslim edildiğini gordum.
05/09/2020 Cumartesi gunu saat 15:00'da TurkNet tarafından arandım ve "Evraklarınız bize ulaştı, kontrol sağlayıp 48 saat icinde geri donuş yapacağız." bilgisi verildi.
07/09/2020 Pazartesi gunu saat 13:36'da TurkNet tarafından tekrar arandım ve "Evraklarınızda herhangi bir problem yok." bilgisi verildi ve Churn (VodafoneNet'ten devir) icin sesli onayım alındı.
07/09/2020 Pazartesi gunu saat 17:45'de TurkNet tarafından bana gonderilen mailde;

"TurkNet Geciş Başvurunuzu Yaptık, TurkNet'le Ozgur İletişime cok az kaldı.
Başvurunuzu yaptık ve keyifle kullanmanız icin calışıyoruz. Online İşlem Merkezi ’nden başvuru durumunuzu takip edebilirsiniz. Sizin şu aşamada bir işlem yapmanıza gerek yok. Bir sorun olursa biz sizinle iletişime gececeğiz." bilgisi verildi ve aktivasyon surecim başladı.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. İyi sosyaller. ^^

08/09/2020 saat 10:15'de aktivasyonum tamamlandı ve TurkNet tarafından modem giriş bilgilerim SMS yolu ile tarafıma iletildi. Geciş işleminin bu kadar hızlı olacağını beklemiyordum, şaşırdım doğrusu. Şu anda internet hizmetim aktif.

TurkNet Modem DSL Bilgilerim

TurkNet Speedtest Sonucum

+10₺ fark ile 100Mbps'e kadar internet hızı paketine geciş sağlayacağım fakat TurkNet OİM'deki "İnternet Paket Değişikliği" kısmında bu paket seceneğini goremediğim icin destek kayıtı oluşturdum, geri donuş bekliyorum. Paket değişikliğinden sonra tekrar DSL bilgilerimi ve Speedtest sonucumu paylaşacağım.

Not: Hizmeti aldığım bolge - İstanbul/Umraniye