Şu anda VDSL modemim olmadığı icin TurkNet ADSL kullanıcısıyım. Bir suredir VDSL modem alıp hızımın yukseltilmesini talep etmeyi duşunuyordum. TurkNet'te altyapımı sorguladığımda soyledikleri şey aktif altyapılarında olduğum ve alabileceğim değerin 75 Mbps olduğu. Ancak Online işlemlerden destek kaydı oluşturduğumda aldığım cevaplar şunlar:
"Kontrol sağladığım da yapa alt yapımızdan hizmet aldığınızı gordum, yapa alt yapımız da maalesef ozgur iletişim ekstra paketimizden yararlanamıyorsunuz. Biz zaten size 100 Mbps'e kadar paket tanımlıyoruz ancak alt yapınız kac Mbps destekliyor ise o kadar hız tarafınıza ulaşıyor."
"Kontrol sağladığım da VAE alt yapımızda boş port olmadığı icin şu an yuksek hız almanız icin altyapı değişikliği gercekleştiremiyorum."

Benim anlamadığım ise şu. Kendi altyapılarından verebilecekleri hız 75 ise neden ozgur iletişim ekstra paketinden yararlanamıyorum ve neden bir anda VAE altyapısında boş port olmadığını soyluyor? Bildiğim kadarıyla yapa kendi altyapıları, VAE ise Turk Telekom altyapısı. Yanlışsam uyarın lutfen.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? TurkNet'ten ping, kopmama vs. konusunda memnunum ancak hızımı yukseltemediğim icin internet sağlayıcımı değiştirmeyi duşundum. NetSpeed veya Millenicom'a baktım. NetSpeed'den sorguladığımda 49 Mbps hız ve santral/saha dolabı tahmini mesafe 374 metre, port durumu var gozukuyor.

Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, tecrubelerinizi bekliyorum. İyi forumlar.