Merhabalar, ben Elazığ'da oturuyorum ve bulunduğum semtteki Toki'lerde var olan ana dağıtıcı (?) ile dairemde 100 Mbps fiber altyapıda TurkNet kullanıyorum. Genel olarak aldığım hız kabloluda 86 Mbps'ten yuksek fakat şoyle bir problemim var. İnternette kopmalar oluyor. Apartmandaki birkac kişiye daha sorduğumda kendilerinde boyle bir problem olmadığını belirttiler. Modeme reset attım, kapattım bir sure bekledim. Gecici olarak bir cozum oluyor fakat daha sonra tekrar ortaya cıkıyor bu sıkıntı.
Daha once muşteri hizmetlerinden ulaştığımda adresime Turk Telekom ekipleri gelip apartmanın bodrumundan gelen kablonun odaya bağlandığı kısımdaki ucu keserek yenibir kablo bağladı. Cok duğumlenmiş, cok donmuş sağlam değildir dediler. Daha sonra test ettiler modemi de değiştirelim dediler. TP-Link Archer CV5 marka sıfır bir modem takarak gittiler. Ondan sonra farklı bir problem ortaya cıktı.
Akşamları 21:00 - 03:00 arası Valorant oynarken bir bakıyorum paket kaybı %60-%90 arası geziniyor. Bir anda %100 oluyor ve oyundan duşuyorum. Ardından oyuna tekrar bağlanıyor. Dun tekrar oldu bu problem bu sefer direkt olarak Alt+Tab yaparak oyunu alta aldım ve Ethernet bağlantısı kesik olarak gozuktu. 1-2 saniye sonra tekrar bağlandı. Kablosuz bağlanayım dedim. Paket kaybı yine aynı seviyedeydi. Bir anda o da gitti ne 5GHz ne de 2.4GHz Wi-Fi ağları arasında gozukmedi. Telefonumda aynısı olacak mı diye beklemeye başladım. Yine onda da anlık kopup Wi-Fi'yi bulamadı. Yani anlık olarak Wi-Fi ağı ve LAN ağı kopuyor. Modemde yanlış bir değişiklik mi yaptım diyerek dun sıfırladım. Hicbir şeyi değiştirmeden kablolu bağlantı ile Speedtest yapayım dedim. Hız normal olarak 93 Mbps gosterirken bir anda dondu kaldı ve hicbir şey yokken kablolu bağlantı yine kesildi.
Kabloda problem olduğunu duşunmuyorum cunku onceki modemde boyle bir sıkıntı yoktu. Onda bağlı gozukup internet gidiyordu.
TurkNet'e bu 3. şikayetim oluyor. 6 ayda 3 şikayet cıkması iyi bir durum değil.
Son care olarak forumda TurkNet destek ekibinde olan personel arkadaşlar konu ile ilgili geri donuş yaparsa sevinirim.
Aynı zamanda daha once boyle bir sıkıntı yaşayıp kendi kendine cozum bulabilen oldu mu?
Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler. İyi forumlar.
Edit: Valorant sunucusu kotudur packet loss ondandır demeyin lutfen. Onceki modemde boyle bir problem yaşamıyordum. Onda direkt bir kopma oluyordu ama Ethernet ve Wi-Fi yine bağlı olarak gozukuyordu.
TurkNet LAN ve Wi-Fi Bağlantısı Kopuyor
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- TurkNet LAN ve Wi-Fi Bağlantısı Kopuyor