Arkadaşlar merhaba. Sizinle bu sureci paylaşmak istedim. Şansımdan mıdır bilmem, benim icin zorlu bir geciş aşaması oldu. Aynı sorunları yaşayacak arkadaşlara bir misal olur umarım.
Turk Telekom ile olan taahhutum 02.08.2020 tarihinde sona erecekti. TurkNet servis sağlayıcısını tavsiye eden arkadaşlarım oldu ve geciş kararı aldım. Sonrasında muşteri hizmetlerini aradım ve işlemlerimi başlattım. 35 Mbps'lik VDSL paketi satın almak istedim. Mail adresime evrakları yolladılar ve 19.06.2020 tarihinde evrakları MNG kargo ile ucretsiz yolladım. Araya hafta sonu girdiği icin kargom 22.06.2020 tarihinde yerine ulaştı. Ardından teyit icin TurkNet muşteri hizmetlerini aradım. Evraklarımın kontrol aşamasında olduğunu, henuz sisteme girilmediğini soylediler. Akşamına sisteme girilmişti. Sureci Android uygulaması uzerinden takip ettim. Bir yandan da SMS ile durumu iletmeye devam ettiler. Fakat aynı gun şans mıdır bilmem İnternet hattımda kopmalar meydana gelmeye başladı. Aylardır stabil kullandığım İnternet'im 10 dakikada bir koptu ve bir sure sonra geri geldi. Hat değerlerim berbat durumdaydı. 23.06.2020 tarihinde tekrar TurkNet'i aradım ve sorunumu dile getirdim. Bana henuz geciş talebimi Turk Telekom'a iletmediklerini, sorunun Turk Telekom kaynaklı olduğunu soylediler. Turk Telekom musteri hizmetleriyle defalarca konuştum fakat hepsi aynı şeyleri soyledi durdu. Hatta bir tanesi bana faturamı odemediğimden kaynaklı olduğunu soyledi, odemek zorunda kaldım. 24.06.2020 sabahı TurkNet beni aramış, ulaşamamış. Sistemdeki bir sorun nedeniyle geciş talebimi yeniden yapmışlar. Benim anlamadığım olay, bunların ust uste gelmesi tesaduf mudur? Şu an durum değişmedi ve kopmalarım 24.06.2020 itibariyle devam etmekte. Bağlantım halihazırda ADSL. Modemim VDSL destekli. SNR değerlerim, zayıflama değerlerim berbat helde ve surekli değişiyor. Belki durum değişir diye eski ADSL modemimi bağlamak zorunda kaldım. Bağlantım hala değişken ama kopmalar azaldı gibi. Durum konusunda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim. Teşekkur ederim.
TurkNet'e geciş sureci
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- TurkNet'e geciş sureci